Política 22/01/2014

Navarro relega els tres diputats crítics a seure al final de l'hemicicle

"El nostre canvi de lloc té poca rellevància. Els 135 escons representen per igual els ciutadans", ha assegurat Joan Ignasi Elena, que amb Marina Geli i Núria Ventura seuen ara al costat de Ciutadans i no han assistit a la reunió parlamentària del grup aquest matí

Sara González
2 min
Pere Navarro obliga Elena, Geli i Ventura a seure a l'última bancada del Parlament / MANOLO GARCÍA

BarcelonaL'arraconament dels díscols no és només orgànic i representatiu, també és físic. El primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha obligat Joan Ignasi Elena, Marina Geli i Núria Ventura al final de l'hemicicle, a la penúltima fila, apartats del grup socialista i al costat dels diputats de Ciutadans. La cúpula del partit vol visualitzar així que els tres diputats que van trencar la disciplina de vot per defensar la petició de la consulta al Congrés ja no tenen veu ni representen el PSC després que hagin estat apartats de la direcció, del consell nacional i dels seus càrrecs a les comissions parlamentàries. Tot i això, l'argument que dóna el partit pel canvi de lloc dels diputats és que el grup ha de fer una reestructuració després de deixar sense càrrec als crítics i que Jaume Collboni hagi renunciat al càrrec de portaveu adjunt per centrar-se en les primàries de Barcelona. La cúpula també va comunicar als tres diputats díscols que preferia que no assistissin a la reunió parlamentària del grup d'aquest matí.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La direcció de Navarro segueix considerant que els tres diputats haurien de renunciar a l'escó com ho va fer l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, abans de la votació del 16 de gener. Aquest escenari permetria al PSC conservar els seus 20 diputats i evitar quedar relegat a quarta força del Parlament. De fet, Navarro busca que siguin els díscols els que facin el gest de plegar i evitar-se així el desgast públic per a la seva imatge que implicaria ordenar ell l'expulsió.

"El nostre canvi de lloc té poca rellevància. Aquest Parlament té 135 escons que representen per igual els ciutadans i que permeten representar els seus interessos", ha assegurat Elena en sortir de l'hemicicle després de la sessió de control. El diputat ha subratllat que aquest dijous es debat "la llei més important de l'any" i ha afegit que està "content" d'estar en aquest ple com a diputat socialista.

stats