CONGRÉS DEL PSC
Política 17/12/2011

Navarro ofereix a Elena integrar-se al seu executiu

L'alcalde de Terrassa reivindica el catalanisme del PSC i advoca per un canvi en l'organització del partit

Sara González
1 min

Barcelona“No sumaré ara amb Elena, però quan el congrés s'expressi democràticament, sumarem”. Amb aquesta declaració d'intencions l'alcalde de Terrassa, Pere Navarro, ha ofert a l'exalcalde de Vilanova, Joan Ignasi Elena, integrar-se a l'executiu que haurà de forjar un cop les urnes el facin guanyador.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Navarro ha reivindicat el catalanisme del PSC i ha insistit en la necessitat de revisar els acords amb el PSOE “des de la lleialtat”. El terrassenc, que tothom dóna per fet que guanyarà el pols a la candidatura d'Elena –a la qual s'ha sumat l'alcalde de Lleida, Àngel Ros–, també ha defensat un “canvi de cultura organitzativa”.

El terrassenc ha insistit que després de l'autocrítica que ahir va fer el primer secretari sortint, José Montilla, toca treballar per fer valer socialment el projecte socialista i recuperar “la connexió amb la societat”. “El nostre partit té unes bases molt sòlides”, ha dit Navarro referint-se als regidors que té el PSC arreu de Catalunya.

Enriquir i ampliar les estructures territorials i sectorials del partit i l'elecció del candidat a les properes eleccions catalanes amb unes primàries obertes a la ciutadania són algunes de les mesures que ha detallat Navarro per obrir el partit a la ciutadania. Els canvis, ha dit, també passen per negociar, “des de la lleialtat”, una nova relació amb el PSOE.

De fet, ha fet un discurs optimista i una crida a sumar esforços per ser una alternativa real i “tornar a estar al Govern” de Catalunya. “D'aquest congrés sortirem amb la convicció de guanyar les properes eleccions al Parlament”, ha etzibat.

stats