Política 02/01/2012

Navarro veu "sensibilitats diferents" en PSOE i PSC sobre encaix territorial

El primer secretari del PSC ha reconegut aquestes diferències i ha destacat que "la relació amb l'Estat sempre serà difícil perquè els territoris defensen coses diferents de la totalitat"

Agències
2 min

BarcelonaEl primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha admès avui que, encara que el PSOE i el seu partit tenen "el mateix" discurs social, existeixen "sensibilitats diferents" sobre l'encaix territorial d'Espanya. En una entrevista a Onda Cero, que ha recollit l'agència Efe, ha dit que "anem avançant, però la relació amb l'Estat sempre serà difícil, perquè els territoris defensen coses diferents de la totalitat. A vegades això passa, també, per exemple, entre Terrassa (Vallès Occidental) –la localitat de la qual és alcalde– i el Govern de la Generalitat", ha explicat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Això no obstant, Navarro ha defensat que tant el socialisme espanyol com el català tenen un "horitzó comú" i una mateixa concepció i discurs sobre "el que ha de ser la societat" i com cal abordar la sortida de la crisi.

Les declaracions de Navarro arriben uns dies després que el candidat a liderar el PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, cridés a recuperar un PSOE "nacional", a la qual cosa el nou líder del PSC ha replicat i li ha recordat que el PSOE té una "estructura federal".

A més, Navarro ha subratllat una altra vegada la voluntat del PSC de votar diferent del PSOE al Congrés quan sigui impossible l'acord en assumptes "d'especial interès" per a Catalunya, cosa que el socialisme català va aprovar en el congrés de desembre.

Chacón recull "més simpaties"

Navarro, que ha insistit que el PSC no té "candidat oficial" respecte al conclave del PSOE de febrer, ha dit que tant Rubalcaba com l'exministra Carme Chacón, si finalment es postula per liderar el partit, li mereixen "gran admiració, perquè voler liderar el PSOE en aquest moment requereix coratge". Encara que el PSC no se situarà en bloc a favor d'un candidat, Navarro sí que ha admès diverses vegades que en el socialisme català hi ha un "corrent de més simpaties" cap a Chacón, per "proximitat, convivència i vàlua".

stats