Política 04/09/2012

Navarro nega haver apartat els crítics: "Les declaracions que s'han fet ni han de marcar ni han marcat els canvis"

El primer secretari del PSC considera que "és bo" ubicar altres persones al capdavant del grup parlamentari, en referència als relleus de Nadal, Iceta i Bonet

Ara
2 min
Pere Navarro, a la seu del PSC / PERE VIRGILI

BarcelonaEl primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha negat en una entrevista a 'El matí de Catalunya Ràdio' que hagi apartat les veus crítiques del partit en la remodelació aprovada per la direcció al grup parlamentari. "Nadal és evident que ha expressat opinions diverses i tenim una sintonia personal i política molt intensa, però les declaracions que s'han fet ni han de marcar ni han marcat els canvis que s'han fet a la direcció", ha assegurat Navarro.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'executiva nacional del PSC va decidir aquest dilluns a la tarda rellevar els diputats al capdavant del grup parlamentari socialista Joaquim Nadal, Miquel Iceta i Laia Bonet. El càrrec de president del grup, que fins ara ocupava Nadal, passarà a ocupar-lo l'exconseller de Governació Xavier Sabaté. Per la seva banda, el portaveu del PSC, Jaume Collboni, rellevarà Iceta com a portaveu del grup parlamentari.

"Tots els diputats i diputades d'aquest grup tindran molta feina", ha afegit Navarro, que ha dit que té sintonia amb Laia Bonet, un dia després del seu relleu com a portaveu adjunta del grup. "Les primàries seran obertes i participatives", ha dit, però no ha aclarit si seran a una o dues voltes: "El dia 1 d'octubre tindrem el reglament tancat".

"És bo ubicar altres persones en aquesta responsabilitat", ha dit Navarro, que ha lloat, però, la "molt bona feina" de Miquel Iceta i Joaquim Nadal.

El primer secretari del PSC ha reiterat que no anirà a la manifestació de l'Onze de Setembre, i ha lamentat que el president de la Generalitat hagi "perdut una oportunitat d'unitat" per no fer una marxa que aglutini tots els partits.

Sobre el pacte fiscal, Navarro ha dit que seran "al costat del Govern" si busca millorar el finançament per a Catalunya: "Nosaltres parlarem amb els companys del PSOE i ja veurà com hi ajudaran".

stats