POLÍTICA
Política 04/02/2011

Negociadors de Mas i Zapatero preparen el terreny per a un acord financer

L'objectiu és facilitar la signatura de l'acord en la reunió que mantindran el dilluns a la Moncloa

Efe
1 min

BarcelonaFonts de la Generalitat han explicat que els contactes a nivell "tècnic" durant tota aquesta setmana han servit per preparar un possible acord que podrien segellar Rodríguez Zapatero i Mas dilluns que ve en la seva trobada a la Moncloa, en què el Govern català espera obtenir autorització per emetre deute.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Dilluns passat, el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, li va fer arribar al secretari d'Estat d'Hisenda, Carlos Ocaña, el pla de reequilibri financer, que va avançar l'ARA, amb el qual el Govern català pretén aquest any reduir un 10% la seva despesa real, per complir l'objectiu de delimitar, el 2011, el seu dèficit al 1,3% del PIB català.

Mas-Colell espera obtenir l'aval del Govern espanyol al seu pla de viabilitat financera i l'autorització per poder emetre deute a llarg termini, que permetria a la Generalitat oxigenar les seves arques, molt malmeses en aquest moment, segons ha reconegut el propi Govern.

Segons les fonts consultades, aquest treball de "fontaneria" de les últimes hores per part dels equips econòmics de tots dos executius ha servit per buscar punts d'acostament, a l'espera que Rodríguez Zapatero i Mas puguin rematar un acord polític de cara al seu reunió del 7 de febrer.

Al marge del pla financer de la Generalitat i de la possibilitat d'una emissió de deute, Mas plantejarà a Zapatero un llistat de 29 traspassos pendents, més altres sis a revisar, així com el compliment de les inversions estatals a Catalunya que preveu el nou Estatut

stats