Política 26/01/2016

El Govern evita posicionar-se sobre el ball de pactes a Madrid per desencallar la investidura

"La nostra prioritat és Catalunya", defensa la consellera de la Presidència, Neus Munté. La portaveu assegura que Puigdemont buscarà "terreny comú" amb tots els partits en la seva ronda de contactes, que comença demà

Oriol March
2 min
Carles Puigdemont i Oriol Junqueras converses durant la reunió setmanal del Govern

BarcelonaLa consellera de la Presidència, Neus Munté, ha evitat aquest dimarts referir-se al ball de pactes obert a Madrid per desencallar la investidura del futur president espanyol. "No ens correspon especular ni posicionar-nos sobre diferents declaracions creuades. Seguim amb atenció aquests esdeveniments, però la nostra prioritat és Catalunya", ha apuntat Munté, que tampoc ha volgut entrar en hipotètiques divergències entre CDC i ERC sobre l'estratègia a seguir al Congrés dels Diputats en cas que hi hagi un pacte entre PSOE i Podem. "El Govern respecta i considera legítimes i correctes qualssevol de les manifestacions que puguin formular les formacions polítiques catalanes. No ens toca especular ni posicionar-nos. La nostra preocupació és que aquest executiu funcioni", ha reiterat la portaveu.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Munté també s'ha referit a la proposta de creació d'un ministeri de la Plurinacionalitat per part de Podem, que s'enquadraria dins un hipotètic executiu de coalició amb el PSOE i Izquierda Unida. "Perquè es pugui fer un referèndum només cal voluntat política, no una altra cosa", ha indicat la consellera de la Presidència. Convergència, de moment, se situa en la negativa a una hipotètica investidura de Pedro Sánchez.

La consellera de la Presidència també s'ha referit a la ronda de contactes amb els dirigents polítics del país que arrencarà aquesta mateixa tarda Carles Puigdemont amb la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i que seguirà demà dimecres amb la cap de l'oposició, Inés Arrimadas. "Es tracta d'una primera ronda de contactes amb els diferents grups parlamentaris on es tractaran qüestions molt diverses que afecten el dia a dia dels ciutadans i les ciutadanes. La voluntat és de diàleg absolutament amb tothom. Es buscarà el terreny comú per avançar en qüestions importants del dia a dia", ha indicat Munté.

stats