Política 17/07/2013

"No vaig més enllà per no ofendre-la personalment": Mas a Camacho, Camacho a Mas i altres retrets de cambra

Sessió de control tensa al Parlament enmig de l'esclat de notícies sobre casos de corrupció

Acn / Ara
3 min

BarcelonaEls fragments més tensos de la sessió de control al president de la Generalitat, Artur Mas, aquest dimecres al Parlament.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

1. ERC: Marta Rovira, a Artur Mas

La portaveu del grup d'ERC, Marta Rovira, ha demanat a Mas que "faci net, obri portes i finestres, i converteixi les parets en parets de vidre". Segons la republicana, cal "que Catalunya es diferenciï d'altres llocs –en referència a Espanya– i que hi hagi el compromís de retre comptes i de transparència permanent", sobretot quan casos com el del Palau de la Música planen sobre el partit que governa. "El 31 de juliol té una oportunitat per explicar-se i demostrar-ho; aprofiti-la i no defraudi, expliqui's i depuri responsabilitats si és el cas", ha sentenciat Rovira.

2. PSC: Pere Navarro a Artur Mas

El líder del PSC, Pere Navarro, ha anat més enllà i ha reclamat a Mas que "assumeixi responsabilitats" pel cas Palau i per la vinculació que estableix el jutge. "Vostè va dir que aquest era el moment, quan el jutge acusava i un cop acabada la instrucció. Faci-ho, perquè els catalans tenen dret a saber si vostè és president gràcies a una campanya pagada amb diners bruts", ha sentenciat el socialista, que ha reclamat "el retorn dels diners si es confirmen els indicis del jutge".

3. PP: Alícia Sánchez-Camacho a Artur Mas

La popular ha retret a Mas el cas Palau. En sentir els comentaris dels diputats de la resta de partits sobre el cas Bárcenas que afecta el PP espanyol, Sánchez-Camacho ha assegurat que "no es poden comparar" aquests dos episodis de suposada corrupció.

"No es poden comparar unes conclusions d'un jutge al final de la instrucció, amb el que diu un imputat que és a la presó", ha sentenciat. Camacho ha retret a ERC que estigui donant suport "a un govern presumptament corrupte", i li ha recordat que l'exconseller republicà Jordi Ausàs "feia contraban de tabac quan era conseller". "És gravíssima la corrupció que els afecta", ha conclòs.

4. CiU: Artur Mas a Sánchez-Camacho

En el seu torn de resposta, el president ha protagonitzat un dels moments més tensos. Ha carregat contra la líder del PP pels retrets que li acabava de llançar. "Li falta sentit de la mesura parlant de corrupció. I no vaig més enllà per no ofendre-la personalment", li ha etzibat.

5. ICV-EUiA: Joan Herrera a Artur Mas

El líder d'ICV-EUiA, Joan Herrera, ha volgut remarcar "les similituds" entre el cas Bárcenas i el cas Palau. "Hi ha corruptes i corruptors, hi ha evasives, i el PP i CiU parlen de conxorxa i de transparència", ha dit. I ha assegurat que en tots dos casos es pretén "tapar" les possibles irregularitats. "Bárcenas, Palau, Crespo i els casos que vindran, evidencien la fi de règim", ha conclòs.

6. C's: Albert Rivera a Artur Mas

Albert Rivera ha volgut començar la seva intervenció amb una frase contundent i recordant l'episodi del 3% que va protagonitzar Pasqual Maragall anys enrere al Parlament. "Senyor Mas, vostè té un problema que es diu 4%", ha dit Rivera versionant Maragall, amb un percentatge diferent basat en el que el jutge assegura que es cobrava de Ferrovial en el cas Palau. Rivera ha demanat al president que assumeixi responsabilitats polítiques i li ha advertit que si no ho fa, "haurà de plegar".

7. CUP: David Fernández a Artur Mas

El diputat de la CUP David Fernández també ha retret a Mas el cas Palau i ha acusat el Govern de participar de "la sensació d'impunitat de la corrupció" que té ara mateix la societat catalana. "És inadmissible i insuportable", ha sentenciat.

stats