Política 22/11/2011

Només el PP estén la mà a Mas per aprovar els seus ajustos

L'oposició en bloc, excepte el PP, rebutja el pla de Mas per retallar 1.000 milions

Ara
1 min
Enric Millo

BarcelonaEl president del grup parlamentari del PSC, Joaquim Nadal, ha dit aquest dimarts que les mesures demostren que, efectivament, el candidat de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, tenia raó quan va dir que "si explicava el que pensava, perdria les eleccions".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El president d'ICV, Joan Herrera, ha acusat CiU de cometre un frau democràtic per haver amagat les mesures durant la campanya per anunciar-les només dos dies després de les eleccions. "Abans de les eleccions treien la bandera i després les tisores". Ha advertit que les mesures del Govern "no són conjunturals, sinó estructurals", i que "vénen per quedar-s'hi".

Anna Simó, d'ERC, ha advertit que és "impossible" el suport a un pressupost que s'està elaborant per ser aprovat pel PP. Simó ha criticat que el Govern mantingui la supressió de l'impost de successions mentre segueix retallant i hagi pactat ja amb el PP la supressió de l'impost de donacions el 2012.

El portaveu del grup parlamentari del PP, Enric Millo, ha mostrat la seva satisfacció pel "missatge" que es transmet de les noves mesures econòmiques presentades després de la reunió de l'executiu d'Artur Mas, ja que l'objectiu d'aquestes és "sortir de la crisi enfortits", i s'ha ofert a "sumar esforços".

El portaveu de Solidaritat al Parlament, Alfons López Tena, ha anunciat que presentarà una proposta al Parlament per promoure un "tancament de caixes" com el que va promoure el 1899 l'alcalde de Barcelona Bartomeu Robert.

Els sindicats majoritaris de la funció pública a Catalunya han advertit aquesta tarda al president de la Generalitat, Artur Mas, que no acceptaran cap més rebaixa de salari ni de condicions laborals dels treballadors públics. "El conflicte està servit", ha assegurat el responsable de l'àrea de Generalitat d'UGT, Xavier Casas.

stats