Política 19/09/2017

La fiscalia es querella contra l'alcalde de Moià per una ordre a la Policia Local sobre l'1-O

Guiteras ha firmat un decret en què exigeix als agents que restitueixin la propaganda del referèndum que havien requisat

Efe
1 min
"Sortir d'aquest pou sense unitat hauria estat molt difícil"

BarcelonaLa Fiscalia General de l'Estat ha presentat una nova querella criminal relacionada amb l'1-O. És pels suposats delictes de desobediència, amenaces i coaccions i s'adreça contra l'alcalde de Moià (Moianès), Dionís Guiteras (ERC), per un decret en què ordenava a la Policia Local del municipi restituir "de forma immediata" material de propaganda de l'1-O que havia requisat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En el decret, Guiteras va advertir al cos policial, que ha exercit de policia judicial, que si "en el termini de 24 hores" l'ordre no ha estat complerta "prendrà les mesures oportunes d'acord amb la legalitat vigent", després de considerar que la retirada de cartells representa una "obstaculització de les llibertats públiques, insubordinació cap a l'autoritat de l'alcalde i desobediència a les instruccions legítimes donades per aquest".

En aquest context, la fiscalia ha presentat una querella criminal contra l'alcalde, perquè entén que pretén tirar enrere la decisió de la justícia sobre el referèndum de l'1-O, suspès pel Tribunal Constitucional.

En paral·lel, l'advocacia de l'Estat ha presentat un recurs al jutjat d'instrucció administratiu contra el decret de l'alcalde de Moià i ha demanat com a mesura cautelaríssima la supressió d'aquest decret de forma immediata.

Prèviament, el secretari general d'administració local i de forces i cossos de seguretat del sindicat CSIF Catalunya, Eugenio Zambrano, havia parlat de les "amenaces i coaccions" que, segons ell, reben alguns policies locals que estan "complint les resolucions de la fiscalia" i ha lamentat que Guiteras, segons la seva opinió, cregui que està "per sobre de la llei".

Segons Zambrano, l'alcalde és la "representació de l'Estat al municipi" i, amb aquesta ordre a la seva Policia Local, "ha creuat una frontera".

stats