Política 24/02/2017

Nuet diu que la Fiscalia "s'equivoca" en deixar-lo fora de la querella

El tercer secretari de la mesa del Parlament diu que no mirarà cap a una altra banda i continuarà defensant el debat sobre el "procés constituent" a la cambra

Ara
2 min
El tercer secretari de la mesa del Parlament, Joan Josep Nuet

BarcelonaLa Fiscalia va presentar ahir una querella contra tots els membres de la mesa del Parlament per permetre votar a la cambra la resolució del referèndum. La querella, però, va excloure el tercer secretari, Joan Josep Nuet. Ahir ell mateix va explicar que "sabia perfectament el que feia" quan va votar a favor de debatre la resolució del referèndum el 6 d'octubre. En una entrevista a TV3 recollida per Europa Press, aquest divendres Nuet ha dit que la Fiscalia "s'equivoca" en els seus arguments per excloure'l de la querella.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Fa un tipus d'argumentacions en què preveu el que jo penso i faré, però com que és un judici polític, en moltes ocasions s'equivoca", ha explicat el tercer secretari de la mesa. Nuet ha defensat que el procés constituent forma part del programa polític de Catalunya Sí que es Pot –el grup parlamentari del qual forma part– i per això considera que és "obligatori complir-lo i defensar-lo al Parlament" permetent que es debati.

Nuet ha subratllat que no és independentista, però sí que és "demòcrata". Defensa que votar favor de la resolució "no vol dir que estigui a favor del contingut", sinó només de la "idoneïtat" de tramitar-la. Si se segueixen traspassant línies vermelles "voldrà dir que ja no hi ha sobirania del Parlament, ni democràcia ni llibertat per debatre idees", ha advertit. "No em rentaré les mans ni miraré cap a una altra banda". Nuet diu que és el moment de la "valentia i de donar la cara".

Homs: "S'ha de ser molt ruc" per excloure Nuet

El líder del PDECat al Congrés, Francesc Homs, considera que "s'ha de ser molt ruc" per haver escrit la querella de la Fiscalia que va excloure Nuet. Per a Homs, aquesta querella ha estat escrita "per un ordinador de Madrid" i després s'ha fet "signar" a la fiscalia de Catalunya. L'exconseller de la Presidència creu que s'està davant un "dret penal d'autor", que ell ha qualificat de "dret penal de l'enemic".

stats