Política 02/03/2015

Núria Bosch assumeix la presidència del Consell per a la Transició Nacional

Substitueix Carles Viver i Pi-Sunyer, comissionat per la Transició Nacional des fa dues setmanes

Efe
1 min
Ferran Requejo (segon per la dreta) és membre del Consell Assessor per la Transició Nacional (CATN) / MANOLO GARCÍA

BarcelonaLa fins ara vicepresidenta del Consell Assessor per a la Transició Nacional (CATN), l'economista Núria Bosch, pren les regnes d'aquest òrgan consultiu del Govern després que el seu president, el jurista Carles Viver Pi-Sunyer, hagi estat nomenat recentment comissionat de l'executiu català.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons fonts del Govern, Bosch ascendeix a la presidència del CATN com a conseqüència del nomenament, dimarts passat, de Viver Pi-Sunyer com a comissionat del Govern per a la Transició Nacional, càrrec des del qual coordinarà la preparació de les denominades "estructures d'Estat" perquè estiguin llestes abans de les eleccions catalanes del 27 de setembre.

Sota la presidència de Viver Pi-Sunyer, el CATN ja va culminar la seva principal funció, els 18 informes sobre una Catalunya independent que s'agrupen en el Llibre Blanc de la Transició Nacional.

Però el Govern ha fet un nou encàrrec al Consell Assessor: elaborar un informe de balanç sobre el dret a decidir després del procés participatiu del 9N i la negativa de l'Estat a permetre un referèndum, un document que serà difós a les institucions europees i la comunitat internacional.

Bosch és doctora en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat de Barcelona, en què exerceix com a catedràtica d'Economia Pública, i va ser nomenada vicepresidenta del CATN a l'abril del 2013.

A més de Bosch, el CATN està integrat per un secretari, Víctor Cullell, i els membres Enoch Albertí, Germà Bel, Carles Boix, Salvador Cardús, Àngel Castiñeira, Francina Esteve, Joan Font Fabregó, Rafael Grasa, Pilar Rahola, Josep Maria Reniu, Ferran Requejo i Joan Vintró.

stats