Política
Política 20/12/2011

Núria de Gispert firma les paraules de Duran i Lleida i puntualitza: “Espanya ens maltracta”

El portaveu de CiU al Congrés va dir aquest dilluns en el debat d'investidura de Mariano Rajoy que “Espanya ens fa més pobres”

Ara
1 min
La presidenta del Parlament, Núria de Gispert / EFE

BarcelonaLa presidenta del Parlament, Núria de Gispert, ratifica les paraules de Duran i Lleida i puntualitza que “Espanya ens maltracta” l'endemà que el portaveu de CiU al Congrés aprofités la seva intervenció en el debat d'investidura de Mariano Rajoy per assegurar que “Espanya ens fa més pobres”. De Gispert ha defugit afirmar que l'expressió de Duran sigui equivalent a la polèmica “Espanya ens roba”, i ha matisat el seu significat: “Vol dir que Espanya és injusta amb Catalunya”. En aquest sentit, De Gispert demana la unitat dels partits catalans per reclamar el pacte fiscal a Madrid. “Defensarem amb dents i ungles la nostra capacitat d'autogovern”, ha sentenciant la presidenta de la cambra catalana.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio, De Gispert s'ha referit al discurs de Mariano Rajoy en el debat previ a la investidura i, seguint la línia exhibida per CiU i la majoria de partits catalans, l'ha qualificat de “massa” recentralitzador i n'ha destacat “l'oblit” de Catalunya i l'estretor de mires en el sentit de la “diversitat” i la “pluralitat”.

De Gispert ha defugit valorar els pressupostos de la Generalitat per al 2012 que el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, li lliurarà avui.

stats