CONGRÉS D'UNIÓ
Política 12/05/2012

Ortega llança un missatge d'esperança davant la crisi

La vicepresidenta del govern assegura que Catalunya "no és un país terminal" ni els consellers "comptables espantats"

Ferran Casas
1 min

SitgesLa vicepresidenta del Govern i dirigent d'Unió, Joana Ortega ha volgut llançar, en el seu torn de defensa de l'informe de gestió al congrés democristià un missatge d'esperança davant les retallades i "sacrificis" que està impulsant l'executiu d'Artur Mas. Després d'una dura crítica al tripartit per la seva despesa desaforada ("es pensaven que la Generalitat era com la bota de Ferriol, que no parava de rajar mai", ha dit) la vicepresidenta ha assegurat que és possible compaginar l'economia de mercat i la social i preservar l'estat del benestar amb una millora de la gestió, rigor i esforç. Ortega ha assegurat que Catalunya no viu ni un moment "fatal" ni és un país "terminal".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ortega ha fet un repàs de totes les àrees de govern d'Artur Mas posant especial èmfasi en les socials ("els números no han passat per davant de les persones") i ha fet seves les paraules de Joan Rigol, veterà dirigent de la formació democristiana, que havia advertit que els consellers de la Generalitat no podien semblar "comptables espantats".

Ortega també ha defensat la política d'aliances de la federació que, segons ella, ha hagut d'arribar "per responsabilitat" a pactes amb el PP davant l'actitud de la resta de forces polítiques al Parlament de Catalunya. Però el govern central no s'ha escapat de les seves crítiques per la seva actitud "gens favorable als interesos del país". La vicepresidenta ha criticat el dèficit d'inversió en infraestructures i ha fet una crida al consens en favor del pacte fiscal per superar la situació.

stats