CONSULTES D'INDEPENDÈNCIA
Política 10/04/2011

Joana Ortega no fa cas a Duran i vota en la consulta del 10-A

La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha exercit el seu dret a vot malgrat la recomanació del líder del seu partit, Josep Antoni Duran i Lleida, de no participar-hi. També el desafia Antoni Castellà, que cinsidera que votar en la consulta i voler un model confederal no és contradictori

M.colomer
2 min
Antoni Castellà, exercint el dret a vot

BarcelonaLa vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, s'ha decantat per Artur Mas i Jordi Pujol i ha votat. Malgrat que no ha transcendit el sentit del seu vot, Ortega ha fet cas omís de les recomanacions del líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, que no hi ha volgut participar amb l'argument que generen frustració. Amb el seu vot, però, Ortega aconsegueix que Unió no aparegui amb el PP, el PSC i C's contra les consultes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així, Ortega ha fet com la consellera de Justícia, Pilar Fernández Bozal -que va recórrer contra la consulta d'Arenys de Munt quan era advocada de l'Estat- i ha participat en la consulta. El portaveu de Barcelona Decideix, Alfred Bosch, ho ha anunciat aquest migdia, i ha explicat que la vicepresidenta ha dipositat el seu vot en un dels col·legis electorals de l'esquerra de l'Eixample. Així, tots els consellers d'Unió hauran votat en la consulta excepte Josep Maria Pelegrí, que no va participar en el referèndum simbòlic de Lleida.

Independència i confederació no són models antagònics

També ha votat el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, i el seu predecessor, el socialista Antoni Castells, a més del de Cultura, Ferran Mascarell, i el secretari d'Universitats, Antoni Castellà (UDC). Precisament, Castellà, que ha votat afirmativament a la independència, ha subratllat que votant per la independència va en "la mateixa línia absolutament que en Duran", ja que a Unió "defensa un model confederal que vol dir tenir estat propi per a Catalunya". Castellà ha demanat a altres formacions polítiques que no utilitzin la consulta per obrir un debat "electoralista". I si la setmana passada era Jordi Pujol qui feia el pas i votava per la independència, avui qui ho ha fet ha estat la seva esposa, Marta Ferrussola.

stats