DEBAT AL PSC
Política 06/12/2010

Obiols alerta del risc d'escissions i fa una crida a la cohesió dels socialistes catalans

L'eurodiputat del PSC aposta per una renovació "radical" del partit com a resposta a la davallada del partit el 28-N

Redacció
1 min
L'eurodiputat socialista Raimon Obiols.

BarcelonaRenovar radicalment el projecte socialista però mantenint-ne la "cohesió de conjunt" és la recepta de l'eurodiputat del PSC, Raimon Obiols, per afrontar la derrota socialista a les eleccions parlamentàries del 28-N. Així ho ha explicat Obiols en una entrevista concedida a l'ACN, en què ha declarat que "no es pot fracturar la trajectòria del PSC perquè tindríem dos o tres partidets fent-se la guerra els uns als altres, com passa ara amb l'independentisme". Un "error molt negatiu" que el socialisme a Catalunya hauria d'evitar, segons l'eurodiputat, reinventant "un projecte catalanista i d'esquerres que doni cabuda a la pluralitat de la societat catalana".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Obiols ha apuntat que cal que el PSC mantingui un "ventall ampli" que sigui el reflex de la pluralitat de la societat catalana sobre la base d'un projecte "català, catalanista i d'esquerres". Un projecte que representi una alternativa sòlida per la "potencial majoria de centre esquerra" que, segons ell, hi ha a Catalunya.

Aquest nou projecte haurà de sortir del congrés que el fins ara president, José Montilla, ha convocat per la tardor de l'any vinent. Un congrés "de reflexió i d'idees que ha de construir una nova proposta de partit". "La gent que estem al voltant de Nou Cicle ens esforçarem per dialogar amb tothom", es compromet Obiols, recordant que ja a la campanya electoral, l'ala catalanista que ell lidera va organitzar un acte amb la consellera Montserrat Tura. "Continuarem col·laborant amb ella i amb tots els sectors per mantenir una cohesió de conjunt, perquè, si no ho fem entre tots, no podrem avançar", insisteix

stats