Política 26/05/2011

Odón Elorza tira la tovallola

Renuncia a "qualsevol possibilitat" de ser de nou alcalde donostiarra després de la victòria de Bildu, però està disposat a fer oposició

Efe
1 min

BarcelonaL'alcalde en funcions de Sant Sebastià, el socialista Odón Elorza, ha fet pública avui la seva decisió de "renunciar a qualsevol possibilitat de ser de nou alcalde", encara que ha expressat la seva "disposició" a exercir de portaveu socialista a l'oposició municipal.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una compareixença que ha generat gran expectació entre els mitjans informatius, Elorza, acompanyat per tots els membres del grup de regidors del PSE, ha assegurat que el mateix diumenge va assumir la seva "derrota" electoral i va saber que la seva etapa com a alcalde havia acabat, encara que no ho havia manifestat fins ara perquè el seu partit li havia demanat esperar i "no tancar portes".

Ha expressat la seva preocupació davant la possibilitat que Bildu, que va ser la llista més votada, governi en solitari Sant Sebastià, perquè això faria "impossibles" la seva estabilitat i governabilitat. També ha qualificat de "descoratjadora per a Euskadi la temptació del PNB de formar pols o fronts sobiranistes en les institucions".

stats