Política 31/10/2014

Oleguer Pujol va fer servir un entramat de 39 empreses per blanquejar diners, segons el fiscal

Segons informa l'agència EFE, el fill petit de l'expresident hauria comès delictes contra la hisenda pública en un entramat en què estarien implicats 25 denunciats més

Efe
1 min

BarcelonaEl fiscal sospita que Oleguer Pujol, fill menor de l'expresident de Catalunya, Jordi Pujol, va cometre delictes contra la Hisenda Pública i de blanqueig de capitals a través d'un entramat de 39 empreses, un entramat en el qual suposadament estarien implicats uns 25 denunciats més, com ara el seu soci, Luis Iglesias.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquestes són algunes de les conclusions de la denúncia presentada per la Fiscalia a l'Audiència Nacional, que instrueix el jutge Santiago Pedraz, segons informa l'agència EFE. El fiscal explica calcular els possibles fraus comesos per aquest grup de persones i empreses és difícil de determinar a causa de l'existència d'un entramat empresarial domiciliat, una part del qual és a l'estranger i una altra part a Espanya, i també pel maneig de capitals que tenen el seu origen o destí en paradisos fiscals.

Els informes policials conclourien que hi ha operacions immobiliàries sospitoses fetes per Oleguer Pujol i Ferrusola. El fill petit de l'expresident hauria utilitzat un entramat societari domiciliat a Espanya i a l'estranger que podria ser constitutiu de blanqueig de capitals. En concret, relaciona compres d'immobles propietat del Banc de Santander, a Bankia, a Prisa División Inmobiliaria, de finques a Melilla, a Costa Canaria SA, de l'edifici de l'Advocacia i la compravenda de participacions de la societat New Positively 21 SL per part de Bmd Toussaintkade 48 den Haag B.V.

El fiscal indica que van efectuar-se inversions que sembla que no tenen prou finançament, van constituir-se hipoteques com a garantia de préstecs atorgats a persones jurídiques que no semblen ser titulars dels béns, van realitzar-se préstecs entre empreses sòcies i participades i van ingressar-se a Espanya fons procedents de l'exterior.

stats