Política 23/09/2017

Òmnium presenta un manifest a favor de l'1-O que signen representants de les esquerres d'arreu de l'Estat

Xosé Manuel Beiras descriu l'Estat com un "règim franquista sense Franco"

Acn
2 min
El dirigent polític gallec Xosé Manuel Beiras

BarcelonaÒmnium ha presentat aquest dissabte un manifest a favor de l'1-O que signen més de 120 representants de les esquerres d'arreu de l'Estat. En una roda de premsa des de la seu de l'entitat cultural, el fundador d'Anova i històric líder de les esquerres gallegues, Xosé Manuel Beiras, ha dit que l'Estat s'està "feixistitzant" i que el "règim" s'està convertint en un "franquisme sense Franco". El manifest a favor del referèndum i en contra de la "repressió" de l'Estat compta amb el suport, entre d'altres, de membres d'En Comú Podem, BComú, ICV-EUiA, EH Bildu, BNG, En Marea, Ahora Madrid, CCOO i diverses personalitats del món polític, social i cultural d'arreu de l'Estat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A l'acte també hi ha assistit el diputat d'ERC al Congrés Joan Tardà, que ha assegurat que aquests dies ha vist "l'emoció en la mirada de molts germans espanyols" durant els actes que ha fet arreu de l'Estat. A més del president d'Òmnium, Jordi Cuixart, hi ha comparegut l'actriu Carme Sansa, que ha reclamat que la nova República compti "igual" amb dones i homes. A primera fila també hi havia el dirigent d'EUiA David Companyon i el tinent d'alcalde de Badalona José Téllez.

El poble "allibera" els detinguts

Durant la seva intervenció, Cuixart ha aprofitat el manifest en suport a l'1-O per reivindicar el paper de la ciutadania per a l'alliberament dels detinguts per contribuir en el referèndum. "Si avui són a casa seva és perquè la gent va sortir al carrer, i sense mobilització popular avui estarien empresonats, i uns quants de ben segur que a Madrid. El poble ha fet que avui siguin a casa", ha subratllat el president d'Òmnium.

D'altra banda, i sobre la denúncia de la fiscalia per sedició contra l'ANC i Òmnium, Cuixart ha carregat contra la "llista d'imprecisions, incongruències i falsedats que recull", de manera que les entitats "posen en qüestió" la nota del ministeri públic. "Si del que se'ns acusa és de fer crida a la mobilització permanent en defensa de les llibertats a Catalunya, és cert, ho hem fet i ho seguirem fent. És el que van fer els nostres pares i esperem que facin els nostres fills si la situació no canvia", ha argumentat.

stats