DIADA NACIONAL
Política 01/08/2011

Òmnium avisa que no acceptarà rebaixes en el concert econòmic

En el manifest en motiu de l'Onze de Setembre insta a obrir una “segona transició” i un pacte nacional per blindar la immersió lingüística

Redacció
1 min

BarcelonaÒmnium Cultural ha fet públic avui el seu manifest en motiu de la Diada Nacional de l'Onze de Setembre, on consideren que el país es troba en un moment de “no retorn” i “immers en una segona transició” on la societat civil ha de tenir “més protagonisme en la presa de decisions”. Per Òmnium, les relacions de Catalunya i Espanya estan en un “punt de no retorn”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'entitat crida a un pacte nacional per blindar la immersió lingüística davant els “atacs” que està rebent. I posa èmfasi en el concert econòmic, objectiu prioritari dels pròxims quatre anys. A més, Òmnium “exigeix la unitat de la classe política” perquè es tanqui un acord que no admeti rebaixes. “No acceptarem cap rebaixa ni rendició i, si l'Estat espanyol s'hi oposa, ens comprometem a estudiar fórmules d'objecció fiscal com a pas ferm cap a la independència econòmica”, avisa. També reivindica el dret a decidir el futur polític del país: “Cal que l'acció pública i la de la societat civil conflueixin en un camí irrenunciable i efectiu del dret a l'autodeterminació”. El manifest conclou deixant clar que “la lluita continua”.

stats