Política 24/03/2014

Òmnium Cultural, CCOO i UGT: "Votar és normal en un país normal"

Les tres organitzacions treballen per garantir la celebració de la consulta i fer "de les urnes la màxima expressió de la democràcia"

Meritxell Comas
2 min
Els secretaris generals de la UGT i CCOO, amb Muriel Casals / MANOLO GARCIA

BarcelonaÒmnium Cultural, CCOO i la UGT han donat suport conjuntament a la celebració de la consulta del 9-N sota el lema "votar és normal en un país normal". Units, han ratificat el seu compromís amb el dret a decidir per garantir que els drets nacionals i els socials "avancen en paral·lel".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, el secretari general de CCOO de Catalunya, Joan Carles Gallego, i el de UGT de Catalunya, Josep Maria Àlvarez, han defensat al Centre Cívic del Sortidor (Poble Sec) la celebració de la consulta del 9 de novembre. Muriel Casals ha assegurat que "demanar el dret a decidir no és una anomalia" i ha explicat que fa temps que Òmnium Cultural està treballant conjuntament amb els dos principals sindicats catalans de manera "intensa i extensa" per tal de garantir als catalans poder decidir el seu futur.

Des de les tres organitzacions s'ha reivindicat "fer de les urnes la màxima expressió de la democràcia", a partir d'on han assegurat que "el que volem és ser un país normal", i "votar és normal en un país normal", han afirmat, tot difonent, així, el lema de la campanya. Casals ha assegurat que "quan hi ha coses que no estan clares per tothom, es resol a les urnes", a partir d'on ha posat sobre la taula la relació amb Espanya i la relació que vol tenir Catalunya amb Europa i la resta del món. "Catalunya vol ser un país normal", han reivindicat, i el secretari general de la UGT a Catalunya ha augurat que "la negociació col·lectiva és l'eina més important per redistribuir la renda d'un país", que, segons Casals, no existeix cap "maquinària de l'administració" pública que redistribueixi "equitativament" la renda.

La presidenta d'Òmnium Cultural ha afirmat que "els ciutadans de Catalunya tenim molt clar que la riquesa ve del treball", i ha assegurat que per aquest motiu és tan important treballar conjuntament amb els sindicats perquè ells "representen el treball". Gallego ha ratificat el seu compromís amb el dret a decidir i la voluntat que els drets nacionals i socials "avancin en paral·lel i no se subeditin".

"El dret a decidir ha vingut amb la intenció de quedar-se", ha assegurat Álvarez, i ha afirmat que treballaran perquè els ciutadans de Catalunya "tinguem permanentment el dret a decidir el nostre futur". També ha afirmat que les organitzacions sindicals, "quan es parla de drets, avanç o aprofundir amb la democràcia hem de ser-hi" per tal de garantir una millor qualitat de vida. El secretari general de CCOO a Catalunya ha posat de manifest l'atac als drets nacionals que està duent a terme el govern de l'Estat, a partir d'on ha matisat que el model actual "s'ha esgotat" i afirma que cal buscar una solució. Tanmateix ha subratllat que "la democràcia és allò que permet solucionar els problemes reals" i ha afirmat que la tasca que fan els sindicats "la continuaran fent en qualsevol escenari de futur de Catalunya".

stats