POLÍTICA
Política 09/09/2011

L'oposició acusa Albiol d'actuar com a membre del PP i no com a alcalde suspenent l'ofrena institucional de la Diada

Tots els grups de l'oposició i Òmnium Cultural animen a la ciutadania i les entitats a participar en els actes de l'Onze de Setembre a Badalona

Acn
2 min

BadalonaEl PSC, CiU i ICV-EUiA, els grups que integren, amb el PP, el ple municipal de Badalona, han lamentat aquesta tarda la decisió de l'alcalde Xavier García-Albiol d'anul·lar l'ofrena institucional durant la Diada tot al·legant que l'oposició no hi pensava participar per estar en desacord en el disseny de l'acte. Socialistes i convergents han coincidit en recordar que Albiol mai va participar en l'ofrena quan liderava l'oposició, i per això no es va suspendre. I tant ells com ICV-EUiA han anunciat que participaran en l'ofrena a pesar de tot. "Espero que la Diada d'enguany sigui més participada que mai", ha declarat l'exbatlle Jordi Serra. Òmnium Cultural també ha fet una crida a la participació.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"És un menysteniment a la ciutadania de Badalona d'un senyor que no està a l'alçada del càrrec i que actua més com un 'hooligan' del PP que no pas com qui ha de representar a tots els ciutadans de Badalona", ha lamentat Serra.

"Aquesta és una decisió que demostra que Albiol actua més com a líder del PP a la ciutat que com a alcalde de Badalona", ha denunciat CiU en un comunicat.

"Lliga amb el tarannà que havia anat mostrant darrerament al voltant de la Diada, i amb la seva actitud de no participar en l'acte institucional de la Diada", ha declarat a l'ACN el cap d'ICV-EUiA, Carles Sagués.

"Mai el PP havia assistit a la Festa, i el seu boicot mai havia tingut com a resposta la suspensió de l'acte o la més mínima referència als discursos d'aquest alcalde", ha dit l'exbatlle Serra. En això ha coincidit amb CiU, que ha titllat la decisió d'Albiol d'"acte d'incoherència política". "El PP no ha assistit a la part institucional de la Diada Nacional en els darrers quatre anys, en protesta perquè només onejava la Senyera a la Casa de la Vila", ha recordat aquest grup. "No és de rebut que les diferències ideològiques servissin en el passat i ara no serveixin", ha conclòs.

Sagués ha recordat que el seu grup, ja abans de l'estiu, va mirar de negociar per evitar l'extrem al qual s'ha arribat.

Tots ells també han anunciat que seguiran participant en l'ofrena que es farà a la ciutat, a la Plana. "Espero que la Diada d'enguany sigui més participada que mai", ha dit Serra. "No només per refermar la nostra identitat nacional catalana sinó, també, la identitat de Badalona", ha declarat el líder socialista. "Ha de quedar clar que els badalonins no ens sentim representats per qui actualment ens governa", ha dit.

Òmnium Cultural també ha fet una crida a la participació. "Si bé des de l'entitat s'havia manifestat en diverses ocasions la seva disconformitat amb el format actual de l'acte (pel baix to reivindicatiu)", ha informat en un comunicat, consideren que el pas d'Albiol és "un menyspreu" que cal afrontar fent de l'ofrena "un homenatge unitari, participatiu i reivindicatiu en record als catalans que van lluitar i morir l'any 1714".

stats