COMISSIÓ DE JUSTÍCIA
Política 26/05/2011

L'oposició assenyala el conflicte d'interessos de CiU davant el cas Palau i planteja externalitzar la defensa del Consorci

D'aquesta manera, la defensa deixaria d'estar en mans de l'advocacia de la Generalitat. L'oposició considera, després de la compareixença de Germà Gordó, que el canvi d'estratègia respon a interessos polítics de CDC, que podria estar implicada per presumpte finançament irregular

Sara González
2 min

BarcelonaEls partits de l’oposició es plantegen fer un front comú perquè la defensa del Consorci del Palau de la Música davant el cas Palau s’externalitzi i deixi d’estar en mans de l’advocacia de la Generalitat. Tant el PSC, com ICV-EUiA, ERC i Ciutadans han coincidit a afirmar, després de la compareixença del secretari del Govern, Germà Gordó, que existeix una “incompatibilitat d’interessos” del Govern de CiU en un cas en el que pot estar vinculada CDC per presumpte finançament irregular. Gordó ha justificat que el canvi de criteri de l’advocacia de la Generalitat, que al mes de gener va demanar que no hi haguessin noves imputacions si s’obria peça separada, respon a la “prudència processal” per evitar “imputacions prematures”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

“Vostès no poden ser jutge i part”, ha dit el diputat ecosocialista Salvador Milà durant la comissió. La diputada del PSC Laia Bonet ha subratllat que a l’hora de canviar d’estratègia es donés més credibilitat a les declaracions de Fèlix Millet i Jordi Montull que als informes de l’agència tributària, sobretot quan ja està imputat al cas l'extresorer de CDC, Daniel Osàcar. Gordó ha atribuït a un “error material” que el 17 de juny l’advocacia de la Generalitat sol·licités al jutjat que no es procedís “a l’obertura de la peça separada ni a les imputacions sol·licitades” pel ministeri fiscal. Aquesta petició va ser rectificada 24 hores després demanant que “si es procedís a l’obertura de la peça separada” no es realitzessin les imputacions.

“Es tracta d’una greu interferència política en un procediment judicial”, ha deplorat la diputada popular María Llanos de Luna. Per la seva banda, el diputat d’ERC Pere Bosch ha lamentat la “manca de transparència” amb la qual ha actuat el Govern de CiU i l’ha acusat de no tenir credibilitat. “Vostès ni ens donaran ni ens trauran la credibilitat. Ens la donen els ciutadans i nosaltres la tenim”, ha respòs Gordó.

L’oposició, que en tot moment ha defensat l’objectivitat i la bona feina de l’advocacia de la Generalitat ha recordat a Gordó que el fet de guanyar unes eleccions no suposa que el Govern tingui “impunitat i immunitat”.

stats