NOU GOVERN
Política 16/02/2011

Oriol Junqueras (ERC) no veu "adequat" el nomenament de Juan Prat

L'eurodiputat d'ERC considera que a Catalunya hi ha molts professionals preparats per ocupar el càrrec de delegat del Govern a Brussel·les

Oriol March
1 min
Oriol Junqueras, eurodiputat d'Esquerra.

BarcelonaEl nomenament de Juan Prat com a delegat del Govern a Brussel·les no ha convençut ERC. L'eurodiputat republicà, Oriol Junqueras, considera que aquesta designació –que reitera que encara no és oficial– no és "adequada", en primer lloc, perquè "a Catalunya hi ha molta gent que té el perfil adequat per a aquesta feina" i perquè la seva trajectòria no és la més idònia. Junqueras es refereix a la tasca que va fer Prat per convèncer França i Alemanya en el si de l'OTAN per tal de fer-los partícips de la guerra de l'Iraq. Un conflicte que, tal com ha assegurat l'eurodiputat, "és il·legal i ha causat milers de morts".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquest sentit, Junqueras ha afirmat que el fet que Prat pressionés aquests dos països per participar en el conflicte no és la millor carta de presentació per a la feina que durà a terme, ja que són dos dels estats amb més pes dins la Unió Europea i "no hi ha fet bones relacions" en el passat. L'eurodiputat també ha recordat que seria bo aclarir si Wikileaks parla del seu paper en els prolegòmens de la guerra de l'Iraq.

stats