Política 19/04/2012

CiU exigeix un gest a Rajoy als pressupostos i amenaça amb una esmena a la totalitat

El termini de presentació d'esmenes acabarà demà. Oriol Pujol diu que "Catalunya podria sortir de la crisi sense Espanya, però Espanya no pot fer-ho sense Catalunya"

Oriol March
1 min

BarcelonaCiU estudia presentar abans d'aquest divendres una esmena a la totalitat dels pressupostos generals de l'Estat. El termini acaba demà. El secretari general de CDC, Oriol Pujol, ha assegurat aquest dijous al matí, en un esmorzar informatiu del Nueva Economía Fórum, que si l'executiu espanyol no fa un gest amb Catalunya presentaran al Congrés la proposta alternativa als comptes estatals.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Oriol Pujol també ha dit que "Catalunya podria sortir de la crisi sense Espanya", però que Espanya no pot fer el mateix sense Catalunya. Ho ha argumentat explicant que l'Estat no pot renunciar al 18% de riquesa que el Principat aporta al conjunt espanyol.

En aquest sentit, Pujol ha defensat que cal construir "estructures d'estat" per tal de "garantir" la nació catalana. Aquí és on el secretari general de CDC ha introduït la idea del pacte fiscal, que segons ha raonat és una qüestió de diners, però també fruit d'una reforma cultural. "Es tracta de viure del nostre esforç", ha conclòs Pujol.

stats