RELACIONS INTERNACIONALS
Política 06/09/2012

Oriol Pujol agermana Mas i Obama en el desencís

Núria Ferragutcasas
2 min
El secretari general de CDC, Oriol Pujol, a la zona de convidats de la convenció demòcrata.

CHARLOTTE (CAROLINA DEL NORD)"El gran problema d'avui és el desencís que hi ha per la política", explicava ahir Oriol Pujol als passadissos de la convenció del Partit Demòcrata, que se celebra aquests dies a Charlotte (Carolina del Nord), per nominar el president Barack Obama com el candidat del partit per a les eleccions de novembre. Per Pujol el desencant dels nord-americans per Obama és comparable al que hi ha a Catalunya per la situació econòmica del país.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Sabem que les retallades socials ens passaran factura", va admetre Pujol, i va explicar que una de les grans diferències del govern convergent amb els demòcrates és que Obama no ha portat a terme dures polítiques d'austeritat perquè tenen la credibilitat dels mercats financers. "Nosaltres no la tenim, ens falta liquiditat i, per això, no ens queda més remei que reduir la despesa del Govern", va explicar.

El polític convergent va assegurar que és necessari entusiasmar la gent i que manifestacions com la que es prepara per a la Diada donen "fortalesa interior al país".

Pujol va afirmar que el màxim objectiu de la seva visita és explicar Catalunya, les seves reclamacions i la seva situació econòmica actual als diversos líders polítics nord-americans, però també aprofitar la cita per millorar les relacions amb altres líders del món que també són aquests dies a Charlotte. "Expliquem que entre el 8% i el 9% del producte interior brut de Catalunya cada any marxa i no torna. Això en mentalitat americana sorprèn, és una cosa que frapa", va assegurar.

Pujol va manifestar: "El Partit Demòcrata i CDC comparteixen, salvant les diferències de les respectives realitats polítiques, bona part dels seus ideals i demandes polítiques". El líder parlamentari convergent va participar també ahir al Fòrum de Líders Internacionals i va poder parlar, entre d'altres, amb l'exsecretària d'Estat Madeleine Albright.

Unió fa proselitisme anti-Castro

Oriol Pujol no és l'únic invitat a la festa demòcrata. Altres polítics com el socialista Juan Moscoso i el popular Esteban González Pons participen aquests dies en la convenció per millorar les relacions dels seus respectius partits amb els demòcrates. Els populars ja van ser també a la dels republicans a Tampa (Florida). L'eurodiputat d'Unió Salvador Sedó acompanyava Pujol i també es va reunir amb Albright i Regis Iglesias, portaveu del Movimiento Cristiano de Liberación (MCL) de Cuba, per analitzar la situació al país caribeny després de la mort del líder opositor Oswaldo Payá a l'agost. Albright va comprometre el suport de la fundació demòcrata NDI a un homenatge internacional a Payá que tindria lloc a Barcelona a finals d'any.

stats