NOU PARLAMENT
Política 15/12/2010

Oriol Pujol presidirà el grup parlamentari de CiU i Jordi Turull en serà el portaveu

Josep Rull i Dolors Batalla sonen amb força com a secretaris de la mesa del Parlament per la federació nacionalista

Redacció
1 min
Oriol Pujol, al Parlament

BarcelonaOriol Pujol serà el nou president del grup de CiU al Parlament de Catalunya, mentre que Jordi Turull en serà el portaveu, segons han explicat a Efe fonts de la federació nacionalista. Pujol va exercir la passada legislatura com a portaveu parlamentari, al costat del cap de l'oposició, Artur Mas, que presidia el grup i que en les pròximes setmanes es convertirà en el nou president de la Generalitat. La feina de portaveu adjunt seguirà recaient en el democristià Josep Maria Pelegrí.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Turull, per la seva banda, va tenir un paper molt destacat a l'última legislatura, en denunciar l'existència d'informes externs sense utilitat encarregats pel Govern i ser el portaveu de CiU a la comissió parlamentària d'investigació sobre el cas Palau.

De cara a la mesa del Parlament, Núria de Gispert és la candidata de CiU a presidir la cambra catalana i, de fet, té tots els números per a aconseguir-ho, ja que els altres grups ja han anunciat que no hi posaran traves. També correspondrien a CiU una vicepresidència de la mesa, en la qual repetiria Lluís Corominas, a més de dues secretaries: una seria per a Josep Rull i l'altra per a Dolors Batalla. En l'última legislatura, el convergent Lluís Corominas va ser vicepresident segon de la cambra catalana, mentre que el socialcristià Antoni Castellà va ser-ne secretari segon.

stats