REFORMA LABORAL
Política 05/04/2012

ERC demana al Govern que porti la reforma laboral al TC per "un mínim d'autoritat i dignitat institucional"

Oriol Amorós celebra que el dictamen del Consell de Garanties Estatutàries qüestioni "l'aspecte central de la reforma: la unilateralitat dels empresaris per modificar les condicions de treball"

Acn
2 min

BarcelonaEl diputat portaveu d'ERC a la comissió d'Empresa i Ocupació, Oriol Amorós, ha demanat al PP que "deixi d'aplicar" una reforma laboral que és "inconstitucional" i que "envaeix competències" de la Generalitat després del dictamen del Consell de Garanties Estatutàries. A més, ha demanat al Govern que encapçali la presentació d'un recurs al Tribunal Constitucional per "un mínim d'autoritat i dignitat institucional". Amorós ha destacat que la tramitació via reial decret llei no s'ajusta al dret ni compleix les previsions constitucionals, i "això deixa en una situació d'inseguretat jurídica enorme el miler llarg d'expedients de regulació que s'han obert" des de l'aprovació de la reforma.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A més, ha celebrat que qüestioni el que considera "l'aspecte més central de la reforma: la unilateralitat dels empresaris per modificar les condicions de treball". "Aquest és un cop al cor de l'element més agressiu de la reforma, és una victòria jurídica que hem d'aprofitar per assolir unes relacions laborals equilibrades i per posar la concertació i el diàleg com a camí per treure les empreses de la crisi amb l'ajut dels treballadors", ha comentat el diputat d'ERC. Amorós també s'ha referit al fet que es qüestioni la constitucionalitat sobre la durada dels contractes de prova, ja que en realitat, afirma, "no és un contracte de prova sinó un contracte d'acomiadament lliure, que, a més, no té mesures contra la rotació i fomenta la inestabilitat de les plantilles.

Pel que fa la invasió de competències, Amorós remarca que la reforma "desconeix en absolut" i en tots els aspectes les competències de la Generalitat en matèria laboral, elimina la seva capacitat d'intermediació en la tramitació dels ERO i dóna peu a l'Estat a entrar a regular detalls específics com el contingut dels cursos de formació ocupacional.

stats