DENÚNCIA
Política 28/05/2012

Denuncien agressions i insults de la policia nacional a un aficionat que va xiular l'himne espanyol

Els agents s'haurien endut l'home a un túnel del camp, on l'haurien atonyinat mentre l'insultaven cridant-li 'hijo de puta' i 'catalán de mierda', i se n'haurien desentès

Ara
1 min
Pamflet de la manifestació ultra que va recórrer Madrid el dia de la final de la Copa del rei entre el Barça i l'Athlètic

BarcelonaLa xiulada de divendres al Vicente Calderón durant la final de la Copa del rei entre el Barça i l'Athletic de Bilbao podria no haver sortit gratuïta. Una dona denuncia que el seu marit, Oriol Carbó, va ser estomacat i vexat per la policia nacional després de mostrar l'estelada i xiular a l'inici del partit, mentre sonava l'himne espanyol. Segons el relat dels fets, en aquell moment tres agents de la policia se li haurien acostat i endut –es trobaria a segona fila, a prop de la gespa– fins a un túnel. Allí presumptament dos l'haurien retingut mentre el tercer li començava a pegar "cops de puny i de peu i tant com van voler" i, mentre l'agredien, li haurien estat vexant amb crits de 'hijo de puta', 'catalán de mierda', 'te vas a arrepentir toda la vida' o 'ves a lucir tu puta bandera en tu puta país'. En acabar, l'haurien fet fora de l'estadi a coces, on se'n van desentendre.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La dona de Carbó denuncia "l'abús d'autoritat dut a l'extrem" que significa aquest episodi i acusa la presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, d'excitar els policies. "Estem encesos, indignats i humiliats per una repressió policial, un país que ens oprimeix, que ens insulta i que atempta contra els nostres drets", denuncia, i afegeix: "Siguis de l'equip que siguis i estimis la bandera que estimis això és injustificable i encara ens fem creus que això ens hagi pogut passar a nosaltres".

El testimoni, que ha donat a conèixer els fets per correu electrònic i per facebook, afirma que denunciaran i lluitaran "perquè això no quedi impune".

stats