NOU FINANÇAMENT
Política 25/07/2012

Mas i Junqueras escenifiquen el nou clima entre CiU i ERC amb una reunió després del ple

El president dels republicans ha explicat que han parlat sobre com explicar a Europa la demanda de pacte fiscal i com encarar la negociació amb l'Estat

Efe
1 min
FRUIT DEL BON CLIMA  Junqueras, d'ERC, pressiona Mas per evitar rebaixes del pacte fiscal en la línia del concert. Tots dos han establert, però, un bon ambient.

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, i el president d'ERC, Oriol Junqueras, han escenificat avui el nou clima en les relacions entre CiU i Esquerra amb una reunió just després d'aprovar-se al Parlament la proposta de pacte fiscal. Durant gairebé 45 minuts, Junqueras ha departit amb Mas, al despatx del president català al Parlament, al voltant de l'estratègia a seguir a partir d'ara en defensa del pacte fiscal.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A la sortida de la reunió, Junqueras ha indicat a Efe que un dels temes tractats ha estat la materialització del setè punt de l'acord de pacte fiscal aprovat avui pel Parlament, aquell que es refereix a explicar a les institucions europees la reivindicació catalana en matèria de finançament.

Un altre dels assumptes abordats ha estat el funcionament del grup de treball que es crearà per fer el seguiment de la negociació amb el Govern espanyol i en què participaran únicament aquelles forces parlamentàries que avui hagin avalat íntegrament el text de la proposta, és a dir, CiU, ICV-EUiA i ERC.

Preguntat per si la votació d'avui prefigura una nova correlació de forces al Parlament amb vista al que queda de legislatura, Junqueras s'ha limitat a dir que "ja es veurà". Junqueras sí que ha fet notar que l'entesa d'avui sobre el pacte fiscal coincideix amb la col·laboració al Parlament Europeu dels eurodiputats Ramon Tremosa (CiU), Raül Romeva (ICV) i el mateix president d'ERC en temes relacionats amb Catalunya.

stats