9-N ALTERNATIU
Política 30/10/2014

Junqueras garanteix el suport al Govern només "en tot allò que permeti que els catalans votin"

El líder d'ERC avisa Mas a 'Las mañanas de RNE' que hi confiava, però "la confiança no es regala", sinó que "es guanya fent les coses", i li reclama de nou eleccions aviat

Ara
2 min

BarcelonaEl president d'ERC, Oriol Junqueras, ha deixat clar aquest dijous a 'Las mañanas de RNE' que el seu partit donarà "suport al Govern en tot allò que permeti que els catalans votin". "En altres qüestions, no. Anirem veient", ha avisat, evidenciant un cop més que el pacte d'estabilitat subscrit el desembre de 2012 ja és història. Així, per exemple, ha avançat que no votaran uns nous pressupostos, ja que "els del 2015 són absolutament inaplicables" amb 4.000 milions menys d'ingressos.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mirant enrere en el procés de trencament amb el Govern, Junqueras ha assegurat que "hi havia recorregut" per avançar en la consulta inicialment pactada. "Com a mínim, ERC hauria esperat al primer requeriment judicial", ha apuntat. "Confiàvem en Mas, hi volíem confiar i hi necessitàvem confiar, però la confiança no es regala. Es guanya fent les coses", ha recordat el líder d'ERC.

Per tot això, ha defensat que, "en les circumstàncies actuals, seria bo que hi hagués eleccions". "Estarem preparats siguin quan siguin", ha afirmat. Tot i això, Junqueras ha tret ferro del debat sobre una possible llista única independentista: "L'important és el què, com i el calendari. Que l'equip guanyi. No qui fica els gols".

De fet, el líder dels republicans ha apuntat de cara a la possible impugnació del 9-N alternatiu que "ningú espera sorpreses", ja que "el Consell de Ministres dirà que tot està molt malament, tot és impugnable i tot està prohibit". Tot i això, ha defensat que "quan algú et prohibeix votar, desobeir significa intentar votar".

Per altra banda, preguntat pel cas Pujol, Junqueras ha asseverat que l'expresident català "no ha estat mai un independentista". "No tinc cap interès en defensar la corrupció. A l'inrevés, desenterrar els casos", ha assegurat.

stats