CONGRÉS DE CDC
Política 26/03/2012

Junqueras desconfia del gir de CDC: "Si vol anar a Ítaca cal que posi la proa cap a llevant"

El líder d'ERC reclama a Convergència que es replantegi els pactes amb el PP, en concret, els propers per a la composició de la Corpo i els pressupostos espanyols

Roger Tugas
1 min

BarcelonaL'aposta de CDC per l'estat propi en el congrés d'aquest cap de setmana a Reus és poc creïble per ERC. El seu president, Oriol Junqueras, desconfia d'un gir sobiranista compatible amb el fet de seguir pactant amb el PP, i ha reclamat al partit liderat per Oriol Pujol que "si vol anar a Ítaca cal que posi la proa cap a llevant, no cap a ponent, on no hi ha mar, perquè xocarem contra els esculls". Junqueras recrimina que Artur Mas anunciés una Hisenda pròpia com a pla B davant un possible fracàs del pacte fiscal. "El concert econòmic no la incloïa, ja?", s'ha preguntat. El dirigent republicà ha situat la votació de dimecres dels membres de la direcció de la CCMA –en què CiU ha pactat donar la vicepresidència al PP– i el possible suport de la federació als pressupostos espanyols com a elements clau per verificar el nou rumb de CDC.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"No voldríem que la gent il·lusionada per les paraules de CDC acabi desil·lusionada pels seus actes", ha afirmat Junqueras. En aquest sentit, ha convidat CiU que, com ha anunciat avui també el PP, obri "un període de reflexió sobre els pactes", ja que "hi ha una majoria clara i qualificada alternativa de 82 diputats que s'ha expressat en la comissió del concert econòmic", en referència al suport de CiU, ICV-EUiA i ERC a les seves conclusions. "Si no ens en sortim amb el concert econòmic, voldríem estar segurs que CDC ens ajudarà a convocar un referèndum que ens permeti assolir l'estat propi", ha reclamat Junqueras.

stats