BCN WORLD
Política 31/03/2014

Junqueras, sobre BCN World: "Cada cop que t'acostes a l''establishment' apareixen els vells partits"

Ernest Maragall assegura que la coalició d'ERC amb NECat trencarà "els silencis i l''statu quo'"

Roger Tugas
1 min
Ernest Maragall, Oriol Junqueras i Josep Maria Terricabras, a l'entrada del consell nacional d'ERC d'aquest dissabte

BarcelonaEl president d'ERC, Oriol Junqueras, ha denunciat aquest dilluns l'acord entre el Govern i el PSC sobre BCN World en una conferència-diàleg amb el líder de Nova Esquerra Catalana (NECat), Ernest Maragall. "Cada vegada que t'acostes a l''establishment', això que no existeix però hi és, cada cop que vas a rascar els seus interessos, apareixen de sobte els vells partits, els de l''statu quo', apareix una coalició que semblava impossible i que arriba a un acord i ho regala tot", ha lamentat Junqueras en referència a CiU i als socialistes, qui creu que han tancat "un mal acord que menysté la capacitat de negociació de les institucions catalanes". "Mentre demanem un esforç a tothom per ajudar qui més ho necessita, qui més té és qui menys pagarà", ha insistit el líder dels republicans.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així, Junqueras ha justificat la crítica precisament pel fet que donen suport a l'executiu català en altres aspectes: "Som l'esquerra responsable en la mesura que no demanem al Govern que posi sobre la taula uns recursos que no té, però precisament perquè l'ajudem molt tenim la legitimitat per dir que hi ha coses que es podrien fer millor". Tanmateix, no ha limitat la crítica a BCN World, sinó que l'ha generalitzat també a qüestions de les quals ERC s'ha desmarcat, com l'externalització del departament comercial de TV3 o les conclusions de la comissió d'investigació de sanitat del Parlament.

Igualment, Ernest Maragall ha denunciat, en referència al PSC, que "l'acord davant d'una realitat com BCN World és la pitjor imatge del model de país que es planteja". Ha assegurat igualment que la coalició entre ERC i NECat trencarà "els silencis i l''statu quo'".

stats