NOU FULL DE RUTA
Política 25/11/2014

Junqueras replica a Duran: "Si creu que ha de tenir una actitud més crítica, farà bé de tenir-la"

El líder d'ERC es mostra "convençut" a RAC1 que una Catalunya independent no sortiria de l'euro i assegura que "el primer interessat" que això no passi "serà Espanya"

Ara
1 min

BarcelonaEl president d'ERC, Oriol Junqueras, ha replicat aquest dimarts des d''El món a RAC1' les crítiques que li ha llançat el líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, des de Catalunya Ràdio, on ha afirmat que els dirigents democristians han estat "poc crítics amb el tripartit" perquè han fet "l'onada a ERC", i ha lamentat no haver carregat més contra ERC. Tot i això, el líder dels republicans no s'ha fet mala sang i ha animat "tothom a explicar el que cregui de la millor manera possible". "Si Duran creu que ha de tenir una actitud més crítica, farà bé de tenir-la. Animo tothom a explicar el que cregui rellevant", ha afegit. Així mateix, ha afirmat que estaria "encantat de compartir una estona i un cafè amb Duran i Lleida i l'exprimer ministre italià Enrico Letta" (amic del líder democristià i assistent a les jornades de Construïm del cap de setmana).

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En tot cas, Junqueras ha replicat a Duran que està "convençut" que una Catalunya independent no sortiria de l'euro. "No hi ha cap raó per sortir-ne. El primer interessat que Catalunya en formi part serà Espanya", ha insistit. Així mateix, s'ha mostrat "sempre disposat a fer un referèndum amb garanties democràtiques" si l'Estat s'obre a pactar-lo, malgrat que també ha aventurat "que això no passarà", i ha recordat que "l'Estat sempre incompleix els seus compromisos".

stats