PROTESTA PEL CATALÀ
Política 25/03/2012

Junqueras: "el PP intenta destruir la nostra identitat a les Illes i al País Valencià mentre pacta amb CiU"

El president d'ERC a Mallorca, Joan Lladó, ha dit que si bé Matas els "robava els doblers", ara Bauzá els "vol robar la identitat"

Acn
2 min

PalmaEl president d'ERC, Oriol Junqueras, ha afirmat aquest diumenge que "el PP intenta destruir la nostra identitat a les illes i al País Valencià mentre pacta amb CiU al Principat". De visita a Palma coincidint amb la manifestació en defensa de la llengua catalana, Junqueras ha afirmat que "CiU vol fer la transició cap a l'Estat propi al Principat pactant amb el PP, que és qui intenta eliminar la llengua catalana" allà "on la situació és més feble", al País Valencià i a les Illes Balears. Per la seva banda, el president d'ERC a Mallorca, Joan Lladó, ha dit que si bé Matas els "robava els doblers", ara Bauzá els "vol robar la identitat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Esquerra, coincidint amb la gran manifestació en defensa de la llengua catalana que se celebra aquesta tarda a Palma, ha organitzat un dinar a la Plaça dels Patins, on s'han aplegat més de 250 persones, entre les quals hi havia Llorenç Bravo, secretari general d'UGT a les Balears, i Aleida Guevara, filla de Che Guevara. Després del dinar s'han fet diversos parlaments amb la intervenció de Cathy Sweeney, vicepresidenta d'Esquerra Republicana a Mallorca; Joan Lladó, president d'Esquerra Republicana a Mallorca; Núria Arnau, secretària general d'Esquerra Republicana del País Valencià, i Oriol Junqueras, president d'Esquerra Republicana.

Segons informa ERC en una nota de premsa, Junqueres ha emplaçat CiU, "a que, si de veritat vol caminar cap a la transició nacional i construir majories alternatives a Catalunya, no continuï donant al PP una representativitat institucional més gran que la que li pertoca, mentre aquest ens destrueix el català a les Illes i al País Valencia".

El president d'Esquerra Republicana a Mallorca, Joan Lladó, en el seu parlament, ha denunciat que "Matas ens robava els doblers però ara Bauzà ens vol robar la identitat, i robar-nos s'ànima és pitjor que es doblers". Lladó s'ha solidaritzat amb Jaume Bonet, en vaga de fam en defensa del català, al qual ha definit com un "desnonat dels seus drets lingüístics". Per acabar, el republicà Lladó ha reivindicat la lluita de Bonet "no només perquè la seva és una causa justa, sinó perquè la seva és la causa de tots aquells que ens estimem aquest país i aquesta llengua".

stats