Política 23/08/2014

Junqueras fa una crida a mantenir "la unitat i l'objectiu" del 9-N per fer-lo possible

El president d'ERC destaca que "no s'havia arribat mai tan lluny, tan junts"

Acn
1 min

Artesa de SegreEl president d'ERC, Oriol Junqueras, ha fet una crida aquest dissabte a "preservar la unitat i l'objectiu" del 9-N: "Mentre les dues coses siguin compatibles, ens en sortirem segur", ha declarat durant la signatura del llibre d'honor a l'Ajuntament d'Artesa de Segre (Noguera), on ha inaugurat la Fira del Meló i de Sant Bartomeu. Junqueras, que no ha volgut parlar als mitjans de comunicació, sí que ho ha fet davant els representants polítics, als quals ha dit que a Catalunya "no s'havia arribat mai tan lluny i tan junts com ara". Tanmateix, el líder d'Esquerra ha avisat que no se sap "què oferirà el futur" i per això "cal esforç i unitat" per fer front "a aquests moments complicats".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Junqueras ha volgut fer una comparativa entre la construcció del canal d'Urgell –a la qual va dedicar un llibre– i els canvis que va suposar per al territori, amb "els moments complicats en què es troba el país, que no són els més complicats de la història, però sí plens d'adversitats", ha dit.

El líder d'ERC ha recordat que els catalans "amb molt pocs recursos i circumstàncies adverses" han fet "coses extraordinàries", com les que es preveu que passaran en els propers mesos: "Estem cridats a intentar sortir-nos-en, canviar el nostre futur com ho va fer el canal d'Urgell", ha afegit.

Junqueras ha estat el convidat d'honor a la inauguració de la Fira de Sant Bartomeu d'Artesa de Segre, on ha assistit –en plenes vacances i sense protocol– acompanyat d'alcaldes i polítics de la comarca de la Noguera. El líder d'ERC ha fet una visita al recinte firal, on ha tastat els melons de secà que es produeixen a la zona.

stats