CANVI DE CICLE
Política 08/04/2015

Junqueras insta els independentistes a no perdre el temps "en cap discussió superada" i a treballar pel 27-S

El líder d'ERC reitera la intenció d'iniciar la campanya electoral amb un acte conjunt i de fer un acte central o final també unitari

Ara
2 min
Imatge de l'article de Junqueras a 'El matí digital'

BarcelonaEl president d'ERC, Oriol Junqueras, ha publicat aquest dimecres un article a 'El Matí Digital' –mitjà impulsat per un col·lectiu que estava integrat a Unió i proper als postulats independentistes de Josep Maria Vila d'Abadal– titulat 'Fem-ho i fem-ho bé'. En aquest escrit defensa que cal centrar tots els esforços a aconseguir un Parlament favorable a la independència a partir del 27-S. "Res avui no ens ha distreure de l'objectiu de disposar d'un futur Parlament amb una clara majoria independentista", cosa que considera "un repte tan gegantí que requereix que hi concentrem tota la nostra energia".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Abans de la data de les plebiscitàries, però, insta a vetllar perquè sigui un èxit l'acte d'Ara és l'hora del 24 d'abril, per aconseguir que el 24 de maig la majoria dels ajuntaments estiguin a favor del procés i per impulsar una gran mobilització l'11 de setembre, l'inici de la campanya del 27-S. "Res no ens ha de distreure de concentrar totes les nostres energies en el període comprès entre el 24 i el 27-S, ni un sol debat estèril més, ni un sol minut a perdre en cap discussió superada", insisteix en el que es pot entendre com una crida a enterrar definitivament el debat de la llista única, que Junqueras, Artur Mas i les entitats sobiranistes van donar per tancat però a què certs alcaldes de CDC i opinadors encara apel·len. "Necessitem posar tot el nostre temps i energia a implementar els acords subscrits, a trepitjar el carrer i convèncer els nostres veïns que encara dubten que si ens en volem sortir com a societat i com a país necessitem la independència", afegeix encara el líder dels republicans.

Igualment, creu que "seria recomanable" que aquesta unitat d'acció "es traduís en una obertura de campanya conjunta de totes les forces polítiques compromeses amb el full de ruta" –per ara, sols CDC i ERC– i fins i tot posa sobre la taula que es valori "la possibilitat de fer un tancament de campanya conjunt i/o un acte central de campanya".

De fet, Junqueras insta a guanyar a partir dels acords subscrits fins ara "la confiança d'una majoria social que ha de tenir una representació política al futur Parlament de Catalunya", però també "una sòlida confiança i una unitat d'acció sense fissures" entre els mateixos partits. Si tot això s'aconsegueix, de fet, reitera l'aposta per constituir un govern d'unitat a partir del 27-S si s'imposen les forces independentistes.

stats