NOU FINANÇAMENT
Política 05/09/2012

Junqueras veu un error que Mas negociï amb Rajoy el pacte fiscal perquè el govern estatal "no és de fiar"

El president d'ERC rebutja que el PSC s'incorpori al grup de treball del nou finançament perquè "entorpeix" el camí de Catalunya

Agències
2 min
VISITA A PRADA  Oriol Junqueras va participar ahir a la Universitat Catalana d'Estiu (UCE) que se celebra  a Prada (Conflent) durant aquests dies.

BarcelonaEl líder d'ERC, Oriol Junqueras, creu que és un "error" que el president de la Generalitat, Artur Mas, negociï amb el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, la proposta catalana de pacte fiscal, ja que considera que aquest "no complirà" i que l'executiu central "no és de fiar". En declaracions a Catalunya Ràdio, el president d'ERC s'ha referit així a la primera trobada que mantindran Mas i Rajoy el 20 de setembre a Madrid per abordar la proposta de pacte fiscal que va aprovar el Parlament el 25 de juliol passat. "No entenem, i creiem que és un error, que Mas vagi a parlar amb el govern espanyol, que sempre incompleix els seus compromisos" i "no és de fiar", ha dit el president d'ERC, i ha sentenciat: "És una pèrdua de temps".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Junqueras ha pronosticat que Rajoy en el "millor dels casos dirà 'no' i, en el pitjor dels casos, dirà 'pot ser que sí, però ara no...'". En aquest context, el dirigent independentista ha instat el Govern a preparar els mecanismes que facilitin el concert econòmic per poder recaptar tots els impostos i crear l'Agència Tributària pròpia.

D'altra banda, després que el PSC hagi demanat ser present al grup de treball del pacte fiscal i que ICV-EUiA li hagi donat suport, ERC ha rebutjat donar aquest paper als socialistes. Junqueras considera que, amb la seva actitud, el PSC està entorpint el camí de Catalunya. "El PSC que canviï d'opinió si tan a favor està del pacte fiscal i faci un pas més. Que no veu que el país necessita decidir sobre els impostos? Que faci un pas més i sinó que deixi d'entorpir", ha afirmat.

Segons Junqueras, "és evident que el PSC entorpeix el camí de la sortida de la crisi" de Catalunya perquè una majoria dels ciutadans volen decidir sobre els seus impostos i assegura que els socialistes no fan tot el possible per aconseguir-ho.

stats