ELECCIONS MUNICIPALS
Política 15/05/2015

Junqueras, a Badalona: "El PP parla de neteja però ho embruta tot"

El líder d'ERC destaca que Sant Vicenç dels Horts ha contingut impostos, ha reduït el deute i ha incrementat la despesa social per crear ocupació durant la seva alcaldia

Roger Tugas
2 min
Junqueras, amb l'alcaldable d'ERC a Badalona, Oriol Lladó / ERC

BadalonaEl president d'ERC, Oriol Junqueras, ha carregat aquest divendres contra el PP des de la ciutat catalana més gran on ostenta l'alcaldia, Badalona. "El PP parla de neteja però ho embruta tot, parla de seguretat però menysté i perjudica el paper dels Mossos i tota la nostra seguretat, parla d'economia però és una fàbrica de fer pobres", ha etzibat el líder dels republicans, que ha congregat unes 250 persones en un míting al poliesportiu de Llefià, on ha destacat que el seu partit és el millor posicionat per "cosir" majories per fer fora els populars de l'equip de govern. Així, ha recordat que al municipi d'on és alcalde, Sant Vicenç dels Horts, també tenien el PP al govern i els van dir durant anys que ERC no podria guanyar, però al final ha capgirat aquesta situació.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així mateix, Junqueras ha subratllat que, en el seu mandat, l'Ajuntament ha rebaixat impostos i ha fixat tipus favorables per a les famílies necessitades i, alhora, ha reduït el deute, ha multiplicat per cinc el pressupost per a serveis socials i ha incrementat les partides per fomentar la creació d'ocupació. "És una qüestió de gestió, de la que el PP s'omple la boca i no sap fer", ha asseverat, i ha destacat que han estalviat un milió d'euros sols reduint les despeses en protocol d'alcaldia i el cost de l'electricitat i la telefonia: "Millor això que enriquir grans empreses oligopolístiques o a fer regals de l'alcaldia, oi?".

Al seu torn, l'alcaldable d'ERC a Badalona, Oriol Lladó, s'ha mostrat convençut dels bons resultats el 24-M: "Hi serem amb claredat, serem importants i serem molt decisius". I ha demanat el vot perquè s'ha definit com la força "que defensa amb més claredat la necessitat de tenir un estat independent", aquella que presenta una major unitat progressista –s'hi presenta amb MES i Avancem–, perquè és "la garantia que no tornarà a governar el PP" i, al mateix temps, defensora de "la transparència, la netedat i la modèstia".

Lladó ha rebut el suport de Maite Arqué, alcaldessa pel PSC entre el 1999 i el 2008 i presidenta del Pacte Local pel Dret a Decidir, així com dels líders d'Avancem, Joan Ignasi Elena, i de MES, Jordi Martí. Martí ha aventurat que "l'eix que articularà la gran Barcelona [en el nou estat] no serà el del passeig de Gràcia, sinó que serà el del riu Besós", i Elena ha assegurat que el projecte del PP "només podrà sobreviure si es trenca la unitat civil", motiu pel qual ha reclamat "fermesa, determinació i un cinturó democràtic al voltant d'aquestes forces, sense tacticismes".

stats