POLÍTICA
Política 05/01/2012

Junqueras: "Hauria de ser Catalunya qui controlés els pressupostos de l'Estat"

El líder d'ERC assegura que qui aporta més diners és qui està "més legitimat" per controlar, i adverteix Mas que si pacta els pressupostos amb el PP estarà anticipant la intervenció del govern espanyol

Sara González
1 min

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } El líder d'ERC, Oriol Junqueras, ha assegurat que “qui aporta més diners” és qui està “legitimat” per controlar un pressupost i que, per tant, té més dret Catalunya a controlar els pressupostos de l'Estat que no pas l'Estat a controlar els comptes de la Generalitat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El dirigent republicà ha assegurat que la voluntat del mateix govern espanyol que “espolia Catalunya” de controlar els pressupostos “és un insult a la intel·ligència i la dignitat”, perquè, a més, és un govern “morós” que no compleix les seves pròpies lleis ni compromisos financers.

Junqueras ha instat el president de la Generalitat, Artur Mas, a fer “un pas endavant” i escollir entre el país o el PP. “Si el Govern aprova els pressupostos amb el PP, estarà anticipant la voluntat del govern espanyol d'intervenir”, ha etzibat Junqueras.

“ Què més necessita Artur Mas per adonar-se de quin és la proposta de pacte fiscal a la qual vol arribar el PP?”, ha preguntat el president d'ERC, qui ha insistit que cal “ser políticament forts” i buscar la complicitat de la ciutadania en una consulta sobre el concert econòmic. Tot i això, Junqueras ha insistit que ERC no imposa ultimàtums perquè serà “la pròpia realitat econòmica del país” qui el fixarà.

stats