EL FUTUR DELS SOCIALISTES
Política 04/02/2012

Oriol Pujol crida els catalanistes del PSC a "buscar aixopluc" a un altre partit

El president del grup parlamentari de CiU preveu una política "molt en contra" dels interessos dels catalans amb Rubalcaba com a nou líder del PSOE

Acn
2 min

BarcelonaEl president del grup parlamentari de CiU, Oriol Pujol, ha augurat una política "molt en contra" dels interessos dels catalans amb Alfredo Pérez Rubalcaba com a nou secretari general del PSOE. En declaracions a l'ACN, Pujol ha alertat que Rubalcaba "no és un desconegut" i que en els anys que porta fent política ha demostrat que "molt procliu a les aspiracions de Catalunya no és". D'altra banda, ha constat que el PSC ha perdut perquè havia optat per Carme Chacón, i ha afirmat que el resultat d'aquest dissabte deixa en un estat "molt incert" el PSC. Per aquest motiu, ha fet una crida als militants catalanistes del PSC a "buscar aixopluc" fora d'una formació que "ni els representa ni els representarà".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i que el president d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC), Josep Antoni Duran Lleida, havia assegurat que a CiU li interessava més una victòria de Carme Chacón perquè amb ella al capdavant, el PSOE "té menys projecte i menys possibilitats d'arribar a acords amb el PP", Pujol ha assegurat que cap de les dues opcions era "una bona notícia per a Catalunya". El també secretari adjunt de CDC ha afirmat que entén que Duran "pugui veure en Rubalcaba algú amb molta musculatura política" però s'ha mostrat convençut que tant Duran com ell estarien d'acord que "Rubalcaba és un jacobí furibund que aplicarà una política molt en contra dels interessos dels catalans".

Sobre Chacón, ha criticat que va "renegar excessivament" del seu origen "per fer-se perdonar un munt de coses". Ha afirmat que la candidata a secretària general del PSOE va creure que havia de fer això per guanyar la disputa amb Rubalcaba. Per aquest motiu, ha assegurat que ha quedat demostrat que l'estil que requereix algú per dirigir el PSOE "no incorpora en cap cas el fet de ser català i defensar els interessos de Catalunya com un actiu per fer política" ni permet "ser algú d'èxit dins del PSOE". "Això sí que és llastimós", ha valorat. En definitiva, Pujol ha asseverat que tant Rubalcaba com Chacón "han renegat del que aspira a ser Catalunya".

Davant d'aquesta situació, ha considerat que és el moment per dir als catalanistes del PSC "que han de buscar aixopluc i articular-se fora d'un partit que ni els representa ni els representarà". Ha fet aquesta crida "sense voler fer cap OPA hostil", ja que ha declarat que "és bo" que el partit socialista, en la seva versió catalanista, "continuï sent una realitat del país".

stats