Política 17/03/2012

Convergència titlla la consulta pel pacte fiscal de problema "polític" per al govern espanyol

El secretari general adjunt de CDC, Oriol Pujol, descarta que es tracti d'un problema "ni tècnic ni jurídic". Assegura que si es fes una consulta s'aconseguiria un posicionament ''unànime i contundent" del poble

Acn
1 min
El secretari general adjunt de CDC, Oriol Pujol, durant l'acte inaugural del Congrés de la Federació de l'Alt Pirineu / ACN

TalarnEl secretari general adjunt de CDC i líder parlamentari de CiU, Oriol Pujol, ha afirmat aquest dissabte que fer una consulta sobre el pacte fiscal no és un problema ni tècnic ni jurídic, sinó "polític", per al govern espanyol.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pujol ha afirmat que si es fes una consulta a l'entorn del pacte fiscal s'aconseguiria un posicionament ''unànime i contundent del poble de Catalunya''.

"La por del govern espanyol és haver de donar resposta a la demanda dels ciutadans de Catalunya", ha dit Pujol, que ha afegit que "haurem de ser nosaltres els que els haurem d'emplaçar-lo a respondre''.

El secretari adjunt de CDC ha afirmat que ni el PSOE ni el PP "ens ajudaran a aconseguir el pacte fiscal'' i ha afegit que serà un repte "difícil i complicat".

Pujol ha fet aquestes declaracions des del congrés que la federació de CDC de l'Alt Pirineu celebra a Talarn (Pallars Jussà), aquest dissabte al matí.

Unes hores després, en la clausura del congrés de la federació de CDC del Camp de Tarragona, Pujol ha qüestionat l'oposició del PP a la llei de consultes argumentant que la Generalitat no té competències per preguntar a la ciutadania sobre el pacte fiscal. Pel líder parlamentari de CiU, "tenir por d'una consulta no és democràtic". Pujol considera que el que "neguiteja" el govern espanyol és el fet d'haver de respondre davant "un posicionament clar del poble de Catalunya".

stats