Política 03/10/2011

Oriol Pujol, sobre la presentació dels pressupostos abans del 10-O: "El Govern estarà a l'alçada"

El president del grup parlamentari de CiU insisteix en la voluntat de seguir aplicant la geometria variable per tirar endavant els comptes de la Generalitat

Oriol March
1 min

BarcelonaEl secretari general adjunt de CDC i president del grup parlamentari de CiU, Oriol Pujol, ha obert la porta aquest dilluns al matí a la possibilitat de presentar els pressupostos de la Generalitat abans del 10 d'octubre, tal com marca la llei de finances públiques (per bé que no s'ha complert mai) i en la línia del que va exigir al Parlament (per mitjà dels vots de PSC, PP, ICV-EUiA i ERC) la setmana passada. "El Govern estarà a l'alçada en aquesta reclamació", ha assegurat Pujol, tot i insistir que el país "no anirà ni millor ni pitjor" si els comptes es presenten abans o després de la data fixada.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per tal de tirar endavant aquests pressupostos, el secretari general adjunt de CDC ha reiterat que el seu partit seguirà aplicant el mètode de la geometria variable i ha estès l'oferta d'entesa a totes les forces polítiques que integren el Parlament. "La nostra voluntat és que s'hi sumi com més gent millor", ha indicat Oriol Pujol. Ara bé: sembla que ERC i PP parteixen en millor posició per entendre's amb el Govern, perquè són els partits, segons el president parlamentari de CiU, que han entès millor el que està fent l'executiu per sortir de la crisi.

Qüestionat sobre el to dur d'oposició que va exhibir el PSC i, en concret, Joaquim Nadal (el seu president parlamentari), en el debat de política general, Pujol ha considerat que té a veure amb la proximitat de les eleccions i amb "el desgavell intern dels socialistes".

stats