Política 10/01/2012

Pujol, Turull, Corominas i Espadaler seran els representants de CiU al grup de treball amb el PSC

Els socialistes seran Antonio Balmón, Manel Bustos, Joaquim Nadal i Rocío Martínez-Sampere

Acn
2 min
Oriol Pujol, secretari general adjunt de CDC

BarcelonaEl grup de treball entre CiU i PSC va agafant forma. Segons ha pogut saber l'ACN, els representants de la federació en aquesta comissió bilateral seran el president del grup parlamentari, Oriol Pujol; el portaveu al Parlament, Jordi Turull; el vicepresident primer de la cambra catalana, Lluís Corominas, i el portaveu adjunt, Ramon Espadaler (UDC). La Comissió Executiva del PSC ja va designar dilluns les persones que participarien en aquestes reunions, que seran Antoni Balmón, Manel Bustos, Joaquim Nadal i Rocío Martínez-Sampere.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquest grup de treball neix a partir de la reunió que van mantenir fa dues setmanes el president de la Generalitat, Artur Mas, i el primer secretari del PSC, Pere Navarro. L'únic acord concret que va resultar de la reunió entre Mas i Navarro va ser la creació d'un grup de treball estable entre CiU i PSC per obrir un canal de diàleg estable entre ambdues formacions. Els dos partits ja han escollit els seus representants i queda només saber quan serà la primera reunió. La comissió serà paritària, ja que hi haurà quatre membres del PSC i quatre de CiU (3 de CDC i un d'UDC).

En la reunió que van celebrar fa dues setmanes, Navarro va proposar al president Mas un gran pacte estable sobre quatre eixos amb la voluntat d'acabar amb la geometria variable que practica CiU. El socialista li va passar un document amb quatre punts: fiscalitat, reactivació econòmica, estat del benestar i cohesió territorial.

Per la seva part, el president va plantejar a Navarro pactes sobre diversos àmbits, com la Llei de consultes, la reforma de la CCMA, la Llei electoral, la de governs locals i l'Acord Nacional de Cultura, a més d'incidir en la necessitat de sumar el PSC al pacte fiscal. En paral·lel, CiU negocia també amb el PSC els pressupostos, però també ho fa amb PPC i ERC. I és que el Govern ja ha deixat clar que no pensa renunciar a la política de geometria variable, tot i que PSC i PPC li hagin demanat que triï soci.

stats