Política 11/01/2012

Oriol Pujol: "CiU tornaria a votar en contra de la investidura de Rajoy malgrat el 'sí' al decret"

Alerta que les eleccions anticipades a Catalunya serien una possibilitat si cap partit està disposat a arremangar-se

Acn
2 min
Oriol Pujol, secretari general adjunt de CDC

BarcelonaEl secretari general adjunt de CDC, Oriol Pujol, ha assegurat aquest dimecres que CiU tornaria a votar en contra de la investidura de Mariano Rajoy malgrat la posició favorable al decret de mesures que s'ha convalidat al Congrés per a la reducció del dèficit. En declaracions a Catalunya Ràdio ha recordat que CiU sempre va dir que no li "caurien els anells" per donar suport a mesures econòmiques que poguessin ser necessàries. "Vam dir que no barrejaríem peres amb pomes", ha argumentat. D'altra banda, ha alertat que les eleccions anticipades a Catalunya serien una possibilitat si cap partit estigués disposat a arremangar-se amb el Govern. Segons Pujol, si avui es reproduís la sessió d'investidura, la posició de CiU continuaria sent la de vot en contra, però això no treu que la federació no pugui donar suport a mesures en el terreny econòmic que siguin encertades.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pel que fa als pressupostos de la Generalitat, ha reconegut que ERC ha estat qui millor ha entès la situació de les finances catalanes, però ha deixat clar que no renuncia a arribar a acords amb el PSC, perquè és un partit molt important. "Ha canviat la seva dinàmica interna, ha fet un congrés, ha decidit un camí que a mi m'agradarà més o menys, no vull criticar, però allà on hi ha punts d'acord, per què hauria d'estar contínuament mirant el desacord?", ha preguntat.

Pujol no ha descartat que el president Mas hagi de convocar eleccions anticipades, però ha apuntat que només succeiria en cas que l'actitud de l'oposició impedís governar. "No és en cap cas un desig, però es podria arribar a produir. Probablement seria una casa de bojos en la qual ningú estaria en disposició d'arremangar-se i d'acompanyar el govern en les decisions que cal prendre", ha augurat.

stats