Política 23/10/2013

Ortega acusa Llanos de Luna de "poc sentit comú" perquè persegueix ajuntaments adherits a l'AMI

La vicepresidenta del Govern insisteix a demanar la supressió de la Delegació del govern espanyol a Catalunya per la seva manca d'utilitat

Acn
2 min
La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, en la sessió de control al Govern, aquest dimecres al Parlament / ACN

BarcelonaLa vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha obert la sessió de control d'aquest dimecres al Parlament amb una rotunda crítica a la delegada del govern espanyol a Catalunya, que, diu, "persegueix els que promouen l'autodeterminació" i, per això, reclama responsabilitats als municipis adherits a l'AMI. "Emprendre accions legals pel fet de pagar una quota a una entitat municipalista demostra poc sentit comú, fet que comença a semblar un atribut de la delegada", ha opinat Ortega. La vicepresidenta també ha acusat Llanos de Luna de "manca de respecte i sensibilitat" amb els ajuntaments catalans i ha insistit en la necessitat de suprimir la Delegació del govern espanyol per la seva manca d'utilitat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ortega ha criticat que Llanos de Luna creés una polèmica a l'entorn de les banderes "que no existeix a la societat" i que ara intenti evitar que els municipis defensin el sentiment nacional català. "És una manca de respecte i sensibilitat pels sentiments de la identitat del nostre país", ha lamentat.

Prop de 700 ajuntaments catalans estan adherits a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI). Són aquests sobre els quals la delegada del govern espanyol vol incidir a l'hora de considerar que incompleixen la seva funció en defensar ideologies que no els pertoquen. El diputat d'ERC Jordi Solé ha estat l'encarregat de preguntar l'opinió de la vicepresidenta del Govern sobre el tema i ha reafirmat el compromís dels ajuntaments, com el que ell representa (Caldes de Montbui), que continuaran defensant que els catalans puguin decidir el seu futur

La vicepresidenta de la Generalitat ha tancat la intervenció insistint, un cop més, en la "poca feina" que té la delegada del govern espanyol, per haver d'iniciar "polèmiques que no existeixen". En aquest sentit ha tornat a demanar a l'executiu estatal que suprimeixi la institució que representa Llanos de Luna per "manca d'utilitat".

stats