NOU FINANÇAMENT
Política 25/05/2012

Ortega també es desmarca de la Hisenda pròpia de Mas

La vicepresidenta del Govern creu que les modificacions introduïdes per CiU a la reforma laboral fan innecessari recórrer-la al Tribunal Constitucional

M.colomer / Acn
2 min
La vicepresidenta Joana Ortega busca fórmules per pagar aviat el que el Govern deu al món local.

Vilafranca del Penedès"No és bo llançar una proposta quan encara n'estàs defensant una altra". D'aquesta manera la vicepresidenta del Govern, Joan Ortega, d'UDC, s'ha sumat a les tesis de Josep Antoni Duran i Lleida i s'ha desmarcat de la Hisenda pròpia que defensa el president de la Generalitat, Artur Mas, si fracassa la negociació del pacte fiscal a Madrid. Per Ortega, "ara és el moment de recollir el màxim aval polític, ja que ja tenim el social". Així, s'ha mostrat contrària a posar el pla B del Govern sobre la taula quan encara s'està negociant el pla A.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Plans B sempre s'han de tenir, però jo no sóc de l'opinió de posar-los sobre la taula quan estàs negociant el pla A", ha sostingut aquest divendres la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, en referència a la possibilitat d'instaurar una Hisenda pròpia catalana de forma unilateral si les negociacions del nou finançament fracassen. Ortega té clar que cal "evitar" amb el pacte fiscal el "cansament" que va provocar en la ciutadania el procés de l'Estatut.

La reforma laboral no anirà al TC

D'altra banda, la vicepresidenta ha avançat que és possible que el Govern no recorri la reforma laboral al TC després de les esmenes que hi ha introduït CiU en el tràmit parlamentari. "Hem de veure la lletra petita", ha afegit. "De moment, pel que jo conec en aquest moment, no; hem de veure la lletra petita perquè és possible que hi hagués alguna cosa", ha indicat Ortega. "Tot i ser una reforma que en un principi no compartíem, fruit d'aquestes esmenes i d'aquest treball considerem que és una reforma que pot donar resposta en els moments actuals", ha insistit Ortega en la visita a la fàbrica de l'empresa familiar de bombons Cudié, que produeix les catànies, un dolç típic de Vilafranca del Penedès.

stats