POLÍTICA
Política 25/03/2011

Ortega garanteix que no es farà fora cap funcionari

La vicepresidenta considera, però, que n'hi ha entre 15.000 i 20.000 que s'han de “reubicar” per fer-los més eficients. Pel que fa a la cimera d'avui, Ortega es mostra “convençuda” que s'arribarà a un acord, encara que sigui “de mínims”

Redacció
2 min

BarcelonaLa vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha garantit avui que els funcionaris catalans no han de patir pel seu lloc de treball, però ha assenyalat que a part d'ells se'ls haurà de trobar una nova tasca per fer la seva feina “més eficient”. En una entrevista a COMRàdio, la vicepresidenta ha estat taxativa: “No sobra ni un funcionari, però entre 15.000 i 20.000 estan fora d'ubicació”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ortega s'ha mostrat “optimista” de cara a la cimera anticrisi que avui ha de reunir els partits polítics catalans. “Estic convençuda que ens posarem d'acord”, ha dit la vicepresidenta, que ha confiat en poder assolir un acord, tot i que ha reconegut que podria ser “de mínims”. Segons Ortega, l'objectiu de la trobada és establir unes bases de diàleg per convertir aquestes reunions en trobades contínues. La també consellera de Governació i Relacions Institucionals creu que els partits es presentaran a la cimera amb “voluntat d'acord” i ha reconegut que podrà haver-hi “coincidències” amb el PP o amb ERC.

Pel que fa als embolics públics que s'ha fet el Govern en aspectes com l'impost de successions o la velocitat variable, Ortega ha negat que siguin “problemes” de comunicació i ha preferit anomenar-los “ajustos”, tot i que ella mateixa s'ha equivocat a l'hora d'explicar el criteri final per als trams d'autopista que envolten Barcelona. Segons la vicepresidenta, hi ha hagut “interès en fer veure que hi ha confusió al Govern” igual que hi va haver “mala fe” en tot l'afer que va envoltar el tema del seu currículum. Ortega, però, ha tornat a assumir el seu error.

Sobre les finances catalanes, Ortega ha reconegut que la situació és “crítica” però ha rectificat novament la paraula emprada i ha negat que es prevegin “retallades” sinó simplement “prioritats”. “Hem de ser competitius”, ha dit la vicepresidenta, que pensa que la cimera pot servir per arribar a acords sobre la reforma de l'administració o sobre l'impuls a les infraestructures pendents. Ortega, però, ha situat dos límits per als ajustos: el primer, “garantir l'estat del benestar”, i el segon, “afavorir els projectes que generen riquesa”.

stats