Política 24/09/2011

Otegi creu que hi ha una "agenda" que vol "impedir la pau" i que es materialitzin "nous passos irreversibles"

Ho ha fet públic en una carta que s'ha llegit al final de la manifestació celebrada a Bilbao en contra de la sentència del cas Bateragune

Ara
1 min
Encapçalament de la manifestació contra el cas Bateragune

BarcelonaL'exdirigent de Batasuna, Arnaldo Otegi, ha advertit que hi ha una "agenda" que té com a "únic objectiu impedir la pau" i ha assenyalat que, amb la sentència del cas Bateragune, pretenen "impedir que en les properes setmanes i mesos hi hagi nous passos, que podrien assegurar un nou escenari a Euskal Herria".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquesta reflexió, escrita per Otegi, s'ha llegit al final de la manifestació celebrada a Bilbao per protestar contra la sentència del cas Bateragune, pel qual ha estat condemnat a deu anys més de presó.

Segons l'opinió del condemnat, hi ha "poderoses forces instal·lades en els diferents àmbits de l'Estat" que "tenen una agenda" amb l'objectiu de "recuperar escenaris de confrontació armada".

No obstant això, ha assegurat que no aconseguiran impedir que es materialitzin "nous passos de caràcter definitiu i irreversibles". El text d'Otegi acaba recordant a "López, Ares i Rubalcaba que la pau no està venint ni vindrà a Euskal Herria de la mà de l'inexistent Estat de dret espanyol, sinó de la mà de qui reivindica el dret a ser Estat del poble basc".

stats