Política 29/12/2013

Oyarzabal (PP): "Per acatar la llei i reconèixer el que és obvi no devem res als presos d'ETA"

El secretari general del PP basc diu que ells no han de fer cap pas. "Persistirem en aquest camí fins a aconseguir la dissolució definitiva d'ETA", diu el també secretari de Justícia, Drets i Llibertats del partit de Rajoy

Europa Press
2 min
Iñaki Oyarzabal, secretari general del PP basc / EFE

MadridEl secretari de Justícia, Drets i Llibertats del Partit Popular, Iñaki Oyarzabal, ha assegurat que l'últim comunicat de presos d'ETA "mostra que la claredat i la fermesa del govern espanyol estan forçant ETA a assumir que no hi ha dreceres" i que no els queda altre remei que "sotmetre's a l'estat de dret i al compliment de la llei", encara que ha subratllat que per a això "no hi ha res agrair".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Per acatar la llei i reconèixer que és obvi, no els devem res, no hem d'agrair-los res, segueixen mereixent el màxim menyspreu d'aquesta societat", ha declarat Oyarzabal als mitjans de comunicació.

Pel dirigent del PP, el comunicat d'EPPK demostra que el govern central està treballant en la bona direcció i que el camí emprès és el correcte. "I persistirem en aquest camí fins a aconseguir la dissolució definitiva d'ETA", ha indicat.

Oyarzabal ha destacat que per al PP segueixen sent irrenunciables els tres principis que ha defensat sempre: "La memòria, la dignitat per a les víctimes del terrorisme i la justícia".

Ha insistit, a més que, "els nostres objectius i l'horitzó pel qual treballem segueix sent el mateix: la dissolució incondicional de la banda terrorista ETA, el reconeixement i el suport a les víctimes del terrorisme i l'aplicació de la llei i el nostre estat de dret".

El dirigent popular ha afirmat que aquest comunicat "reforça el camí emprès per tots", i considera que cal "reforçar la unitat entre els partits democràtics" i el compromís amb els valors de la democràcia davant els que no són demòcrates.

Oyarzabal ha assegurat que "davant aquells que permanentment han estat reclamant al Govern que es mogui", el comunicat confirma que "l'executiu tenia raó, i no són l'estat de dret ni la democràcia els que s'han de moure, sinó que són els terroristes els que han de fer-ho i acatar la llei", ha conclòs.

stats