Política 06/07/2015

Pablo Iglesias sobre Grècia: "És una bona notícia que els governs preguntin a la gent sobre el futur dels seus pobles"

El líder de Podem diu que el "no" dels grecs en referèndum "és un sí a Europa"

Acn
1 min
El líder de Podem, Pablo Iglesias. EFE

MadridEl líder de Podem, Pablo Iglesias, ha assegurat aquest dilluns que el "no" dels grecs expressat en referèndum "és un sí a Europa" i ha apuntat que independentment del resultat "és una bona notícia que els governs facin referèndums i preguntin a la gent sobre el futur dels seus pobles". Segons Iglesias, els grecs han avalat una Europa "dels drets socials, de la prosperitat, i que posi fre a les polítiques de retallades que han demostrat ser un fracàs i que amenacen el mateix projecte polític europeu". El resultat del referèndum, ha dit, "contribuirà a la recuperació dels valors europeus vinculats a la democràcia".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A la roda de premsa posterior a la reunió del Consell de Coordinació de Podem, Iglesias ha afirmat que els líders europeus "han d'escoltar el que ha dit la majoria de la població grega" i després del referèndum "és el moment d'arribar a un cord sensat que sigui acceptable pel poble grec i alhora per a la resta de socis de la unió".

Segons Iglesias, el govern grec només plantejava "la sensatesa" i que les retallades es puguin fer "per dalt" i no per baix. "pensem que el resultat del referèndum va en la direcció que no poden ser els de sempre la que se segueixi estrenyent el cinturó".

stats